zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bewoners Noord in de prijzen

19 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het Wijkplatform Noord en de gemeente Zwijndrecht werkten de afgelopen weken samen om de buurt schoon te maken en te houden.

Bewoners konden een prijs winnen door een selfie in te sturen waarop ze zichtbaar aan het schoonmaken zijn.

Tijdens de ''Dag van de Duurzaamheid'', op zaterdag 16 mei maakte Wijkwethouder Jolanda de Witte de prijswinnaars bekend in Xiejezo.

Jolanda de Witte (onderste foto rechts) reikte waardebonnen uit aan de prijswinnaars. Allereerst de bijna 91 -jarige mevrouw Bol die zich op een ‘vliegende’ bezemsteel had laten vereeuwigen. (foto hiernaast)

Ook buurtbewoonster Sandra Schirm besloot samen met haar dochter Nikki (middelste foto rechts) zich niet meer te ergeren aan het vuil in hun brandpoort en ruimde dat eigenhandig op. Hun ‘Schoonmaak Selfie’ is daar het bewijs van.

De tienjarige Kerem Sen (onderste foto links) maakte op de Kermes van de moskee aan de Melkwegsingel een fraai gespiegelde ‘Schoonmaak Selfie’
.
Tot slot kregen Lorraine en Tim (middelstefoto links) een waardebon. Zij besteden hun dagen doordeweeks in het activiteitencentrum Calypso in de Grote Beerstraat. In die straat halen zij regelmatig vele vuilniszakken zwerfvuil uit de struiken.

Volgens hun activiteitenbegeleider Irma doen ze dat heel fanatiek en laten ze niets liggen.

Schoon, heel en veilig
Een schoon, heel en veilig Noord staat erg hoog op het verlanglijstje van de bewoners van deze wijk. Honderdvijftig bewoners van Noord vertelden dat aan het gemeentebestuur tijdens de wijktafel in het Loket, eerder dit jaar. Zij ergeren zich vooral aan het illegaal geplaatste vuil bij wijkcontainers en het zwerfvuil in hun wijk.

 

Lees meer over:

schoon wijkplatform noord selfie
Deel dit bericht met je vrienden!