zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Voorzitter dorpsraad Heerjansdam Jan Kruisinga overleden

18 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Van de Dorpsraad Heerjansdam ontvingen we volgend trieste bericht: "Met grote verslagenheid hebben wij op donderdag 14 mei kennis genomen van het overlijden van onze voorzitter Jan Kruisinga. Wij waren al enige tijd op de hoogte dat Jan ziek was. Zijn dood is veel te snel gekomen en veel te vroeg.

Jan is gedurende drie periodes voorzitter van de dorpsraad geweest. Hij was voor de leden een leermeester in het luisteren en groot voorbeeld hoe je partijen bij elkaar kunt brengen. Een echte voorzitter. Jan heeft in deze jaren veel mooie projecten gerealiseerd, relaties opgebouwd en zich bovenal ingezet voor het belang van de Heerjansdammers.

Wij gaan hem missen als voorzitter. Heerjansdam verliest een bevlogen dorpsraadlid dat altijd klaar stond om het beste voor het dorp te realiseren.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen."

De Gemeente Zwijndrecht reageerde als volgt op dit nieuws: "Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden op donderdag 14 mei van Jan Kruisinga, voorzitter van de Dorpsraad van Heerjansdam. Jan was sinds 2006 lid van de Dorpsraad Heerjansdam en werd snel daarna voorzitter. Hij was zeer begaan met de inwoners van Heerjansdam en zette zich actief in voor de vrijwilligers.

Vanaf 2005 maakte hij deel uit van de CDA fractie in Zwijndrecht. Met veel vakkennis heeft hij de fractie ondersteund in verschillende politieke vraagstukken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 kreeg hij genoeg voorkeurstemmen om zitting te nemen in de gemeenteraad, maar hij stond zijn raadszetel af aan een jongere partijgenoot.

Als binnenvaartondernemer zette hij zich op tal van terreinen in voor de binnenvaart en maakte hij sinds 2007 deel uit van het hoofdbestuur van Koninklijke Schuttevaer. Op 23 april j.l. kreeg hij ‘De Heugel’ als onderscheiding uitgereikt vanwege zijn grote inzet voor de Zwijndrechtse gemeenschap.

Wij verliezen in hem een zeer betrokken en actieve voorzitter van de Dorpsraad. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en naaste familieleden.

Gemeenteraad, burgemeester en wethouders
Gemeente Zwijndrecht"

Lees meer over:

overlijden voorzitter dorpsraad
Deel dit bericht met je vrienden!