donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Verdachte beroving Koninginneweg aangehouden

5 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 2 mei is een 18-jarige jongen in Rotterdam aangehouden. De Rotterdammer wordt ervan verdacht op 31 januari twee jongens op de Koninginneweg in Zwijndrecht te hebben beroofd.

Die zaterdag waren twee jongens in het centrum van Rotterdam geweest waar zij een groepje van vijf jongens tegen waren gekomen. Toen de jongens op Rotterdam Centraal Station op de trein naar Zwijndrecht stapten, zagen zij het groepje opnieuw. Vanaf station Zwijndrecht liep het tweetal richting de Koninginneweg, gevolgd door het vijftal. Op de Koninginneweg werd een van de slachtoffers vastgepakt en gesommeerd om onder andere zijn gsm, jas en tas met nieuwe schoenen af te geven. Het andere slachtoffer werd geschopt en geslagen en er werd getracht zijn gsm af te pakken. Hij sloeg de daders van zich af waarna ze ervandoor gingen.
 
Bureau Rijnmond 
De gewaarschuwde politie kon vrijwel meteen twee verdachten aanhouden. Daarbij werden de jas en de nieuwe schoenen van het slachtoffer terug gevonden. Drie daders wisten te ontkomen. Van hen werden op 23 april beelden getoond in het regionale opsporingprogramma Bureau Rijnmond. Dit leverde dusdanige tips op dat de identiteit van een van hen bekend werd. Hij kon op 2 mei worden aangehouden. De zoektocht naar de andere twee verdachten wordt voortgezet. Bekijk hier de beelden.

Lees meer over:

beroving Koninginneweg
Deel dit bericht met je vrienden!