Eenvoudige overwinning voor handbaldames sv Conventus

28 april 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  Ondanks een verraderlijk glad veld hebben de handbaldames van sv Conventus zondag in Berkel en Rodenrijs een relatief eenvoudige overwinning weten te pakken. Het team pakte direct in de openingsminuten een ruime voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging was minder fortuinlijk: ze konden de ongeslagen kampioenschapsleider sterke tegenstand geven, maar kwamen tekort voor de overwinning.

De handbaldames van Conventus kwamen zondag in Berkel en Rodenrijs in actie tegen TOGB, een team uit de staart van het kampioenschap. Het team van vervangend coach Jenny Maassen was op papier dus sterker, maar op een nat veld kunnen soms vreemde dingen gebeuren. Die angst bleek ongegrond te zijn, met Conventus dat al halverwege de eerste helft een 1 – 6 voorsprong had weten te pakken. Op dit moment kregen de Zwijndrechtse dames verschillende tijdstraffen, wat de tegenstander de kans gaf om dichterbij te komen, met een 4 – 9 ruststand als gevolg. Conventus begon de tweede helft zwak en zou de eerste tien minuten niet scoren. Met een doelpunt van Iris Glerum werd de doelpuntenmachine weer gestart en kon het verschil tot een 13 – 7 zege worden vergroot.

Het eerste herenteam van Conventus kreeg zondag de ongeslagen kampioenschapsleider MOK op bezoek. Alsof dit nog niet lastig genoeg was miste het team ook Jesper van Oorschot, Max en Thijs de Rooij. Het team werd echter versterkt door Patrick de Ruijter en Rogier van Toorn, welke na vijf jaar zijn rentree in het eerste team maakte. Het kon echter niet voorkomen dat Conventus al snel tegen een 0 – 4 achterstand aankeek. Het team wist het gat vervolgens te verkleinen tot twee punten, een gat dat lang vastgehouden kon worden. In ondertal moest het team aan het eind van de eerste helft toch lossen, waarna de achterstand snel tot 13 – 7 opliep. In de tweede helft kon Conventus de fysiek sterke tegenstander goed tegenhouden, maar de achterstand kon tegelijkertijd ook niet meer worden verkleind. Er zat na zestig minuten speeltijd dan ook niet meer in dan een 26 – 17 nederlaag.

Waar het eerste herenteam zondag niet wist te winnen, deed Conventus Heren 2 zondag betere zaken door met 27 – 17 van directe concurrent Helius te winnen. Het tweede damesteam verloor met ruim verschil van Saturnus Leiden.