Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veteranendag voor zevende keer in voor veteranen uit de Zwijndrechtse Waard' Vlagceremonie © Ad van der Linden
20apr 2015

Veteranendag voor zevende keer in voor veteranen uit de Zwijndrechtse Waard

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag 18 april werd de Veteranendag voor de 7e keer georganiseerd, voor veteranen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor jong en oud was het weer een mooie belevenis. Kinderen konden meerijden in een echte legertruck en in winkelcentrum Walburg trad Pipe en Drums band St Andrews op.

Herdenking en Rondrit
Om 10.15 uur verzamelden alle veteranen en kinderen zich op het plein. Er vond een ceremonie plaats ter nagedachtenis aan hen die zijn gesneuveld in alle missies.

Na een vlaggenspektakel konden kinderen meerijden op een legertruck voor een rondrit door Zwijndrecht.

De route met de legervoertuigen ging van het Norderstedtplein naar de Beneluxlaan, Swanendrift, Warmoezenierstraat, Burg Jansenlaan, Officiersvliet, Burg Pijl Hogeweglaan, Laan van Nederhoven, Beethovenlaan, Molenvliet, Burg Pijl Hogeweglaan, Officiersvliet, Burg Jansenlaan, Koninginneweg, Wadden en het eindpunt was wederom bij Festino.

Verhalen delen
In Festino kwamen de veteranen bij elkaar om oude verhalen te delen. Ook burgemeester Heijkoop (Hendrik-Ido-Ambacht) en burgemeester Schrijer (Zwijndrecht) waren daarbij aanwezig.

Popzangkoor “ZINGE” uit Hendrik-Ido-Ambacht trad op en er werd een zogenaamde “blauwe hap” geserveerd. Rond 14.30 uur werd de Veteranendag afgesloten.

 

Foto's: Ad van der Linden.

Zie ook:
Veteranendag in de Zwijndrechtse Waard (ma, 5 mei 2014)
Veteranendag 2013 aan het Norderstedtplein (ma, 15 apr 2013)
Veteranendag zaterdag 9 april in Festino (wo, 6 apr 2011)
Veteranendag weer een succes (wo, 14 apr 2010)
Veteranen bijeen in Festino (ma, 12 apr 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!