zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Bijenhotel op de Hooge Nesse

20 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van de Technasium afdeling van het Dalton College in Barendrecht bouwen op 23 april ’15 ’s middags vanaf een uur of twee een bijen- of insectenhotel op de Hooge Nesse polder. Ruim twee en een halve maand voorbereiding werpen vrucht af.

Op de ‘frisse’ morgen van 4 februari jl. maakten ze kennis met het gebied, waarna zij in ’t Weetpunt een begin maakten met een eigen bijen- of insectenhotelletje. Vervolgens gingen zij in de ‘Denktank’ en de ‘Machinekamer’ op het Daltoncollege aan de slag om er iets moois van te maken voor de Hooge Nesse. De resultaten zullen vanaf de 23ste april voor iedere wandelaar op de Hooge Nesse zichtbaar zijn.

Een mooi initiatief, waarmee de ‘Stichting Hooge Nesse Veerplaat’ zeer is verguld. De natuur op de Hooge Nesse krijgt een steun in de rug en de leerlingen hebben uit verschillende invalshoeken kennis kunnen maken met het gebied en het insectenleven. Op de Hooge Nesse staan al bijenkorven voor honingbijen (die in volken leven), maar deze schuilplaatsen voor solitaire bijen zijn een welkome aanvulling.

Links: Informatie kaart 'De Hooge Nesse'

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!