Korfbalteams sv Conventus presteren ‘Paasbest’ voor eigen publiek

07 april 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  De korfbalteams van sv Conventus hebben eerste Paasdag optimaal gepresteerd voor eigen publiek. Alle vier de seniorenteams pakten de volle winst, waaronder een nipte zege in een zeer spannende wedstrijd tegen Trekvogels.

Trekvogels werd voor de start van het kampioenschap nog getipt voor de top drie en stond voor de wedstrijd tegen Conventus één plaats boven de Zwijndrechtse vereniging. Coach Peter Jonker was echter hoopvol voor zijn selectie en wist zijn spelers te motiveren door de individuele eigenschappen van de tegenstander goed te bespreken. Na een 0 – 1 achterstand liep het scoreverloop gelijk op en ging Conventus de rust zelfs in met een 8 – 6 voorsprong.

Conventus zou ook in de tweede helft weinig weggeven, maar doordat het scorende vermogen stagneerde kon Trekvogels de stand weer tot 9 – 9 gelijktrekken. Mede dankzij een sterk spelende Thomas Streefkerk en Niels de Kok kon ook deze hobbel vlekkeloos worden genomen en kwam het team na een belangrijk doelpunt van Denise Coenraads zelfs op 13 – 10. Hiermee was de voorsprong net groot genoeg, want Trekvogels zou nog terugkomen. Maar in een spannende eindfase bleek het in geel/zwart spelende Conventus net voldoende voorsprong te hebben voor een 14 – 13 overwinning. Gecombineerd met de overwinning van een week eerder is Conventus sinds de herstart van het veldseizoen nu al drie plaatsen in het competitieve kampioenschap gestegen en bezet nu de vijfde plaats, op slechts drie punten van de tweede positie.