Handbaldames sv Conventus verstevigen vierde plaats

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend de vierde plaats in het kampioenschap  verstevigd door voor een groot thuispubliek het Barendrechtse Savosa te verslaan. In een wedstrijd die lange tijd erg spannend bleef won het team uiteindelijk met drie punten verschil. Het eerste herenteam speelde zondag een knappe wedstrijd tegen de nummer twee in het kampioenschap, maar verloren juist met drie punten achterstand.

Het eerste damesteam ging de wedstrijd tegen Savosa in als favoriet, als de nummer vier in het kampioenschap tegen de nummer acht. Conventus begon de wedstrijd door voorzichtig het voortouw te nemen en stond na tien minuten met 3 – 2 op een nipte voorsprong. Maar het zou niet lang duren voordat Savosa langszij zou komen en zelfs een 3 – 5 voorsprong kon opbouwen. Pas net voor rust slaagde het team van coach José Narvaez er in om met 9 – 8 de leiding weer terug te pakken. Ook in de tweede helft kon Conventus – dat vooral problemen kende om goed samen te spelen – geen groot gat slaan en leek met 13 – 12 vijf minuten voor het eindsignaal nog alles mogelijk te zijn. Twee doelpunten van Coventus’ zijde bracht het team echter weer op een comfortabele voorsprong, waarmee de zege een feit was.

Conventus Heren 1 kreeg afgelopen weekend sterkere tegenstand: het Dordtse MOK stond tweede in het kampioenschap. De overwinning van een week eerder op Atomium gaf de fitte Conventus selectie echter veel vertrouwen. Dit vertrouwen bleek terecht: Conventus opende de wedstrijd sterk met een 2 – 0 voorsprong en ging het eerste kwartier zelfs gelijk op tot 7 – 7. Vanaf dit moment zou Conventus’ scorende vermogen echter stoppen stopte, waarmee de achterstand opliep tot 10 – 15 in de rust. De start van de tweede helft was nog slechter: binnen tien minuten verloor het team toonaangevende spelers Vincent du Buisson (blessure) en Jesper van Oorschot (rode kaart).

Als gevolg hiervan liep de achterstand zelfs tot 17 – 24 op. Ondanks een dubieus fluitende scheidsrechter zou het team van coach Klaas Kauffeld zou zich echter geweldig weten te herpakken: terwijl de veldspelers veelvuldig wisten te scoren liet een subliem keepende Brent Kool vrijwel geen bal meer door. Vijf minuten voor het eind leek een sensatie met een 23 – 25 stand nog mogelijk, maar uiteindelijk kwam Conventus na een sterk optreden net tekort met 23 – 26.

Het tweede herenteam speelde zondag eveneens een sterke wedstrijd en versloeg de nummer drie in het kampioenschap (Savosa) met 25 – 20. Het tweede damesteam kwam zondag net tekort en verloor met 7 – 8 van MOK.