maandag 12 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Frank Rijken de beste Allrounder bij Turn-Interland

2 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Frank Rijken, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, was de beste allrounder bij de interlandontmoeting tegen Ierland. Het Oranjeteam naast Frank Rijken bestaande uit Karl Kosztka (eveneens O & O-lid), Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Rick Jacobs turnde zaterdag in Belfast tegen het gastland een goede wedstrijd. Het totaalresultaat was een score van 230.95 tegenover de Ieren 218.60.

Frank behaalde een totaalscore van 76,20 punten en was daarmee de beste allrounder. De tweede en derde plaats werden bezet door de Ieren Daniel Fox (74,30) en Ewan McAteer (68,50)

Casimir Schmidt moest na drie onderdelen de strijd staken. Schmidt had al last van griep en kon vanwege de verschijnselen hiervan niet verder turnen.
Jeroen Jacobs: “De mannen voldeden volledige aan de verwachtingen.” Volgens de coach die samen met Daniël Knibbeler het team begeleidde, was de teamspirit uitstekend. “Het was een goede voorbereidingswedstrijd. De focus was erg goed.”

Karl Kosztka turnde 5 toestellen (62.55), evenals Rick Jacobs (61.60) terwijl Bram Verhofstad op vier toestellen uitkwam (36.00). De drie toestellen waar Casimir Schmidt aan deelnam bleek goed voor een totaal van 39.80).
 
De interland tegen Ierland was de eerste wedstrijd in voorbereiding op de Europese Spelen die van 14 t/m 21 juni plaatsvindt in Baku.
Het is de bedoeling dat deze groep iedere maand een wedstrijd heeft ter voorbereiding op dit evenement. Nadere invulling hiervan is op dit moment nog niet bekend.

Lees meer over:

turnen o&o allround
Deel dit bericht met je vrienden!