Pelikaan verliest onnodig van Alexandria’66

10 februari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag stond na een lange winterstop de uitwedstrijd tegen Alexandria op het programma. Gezien de huidige stand doen beide ploegen weinig voor elkaar onder, daarmee kon het belang van vanmiddag ook worden bekrachtigd. De verliezende ploeg kijkt naar onderen. Pelikaan startte deze middag scherpen kende de eerste helft een totale controle op de wedstrijd.

Veelvuldig balbezit en veel duels werden gewonnen. Helaas was de eindpass te vaak onvoldoende om vanuit de overheersing te komen tot doelpunten. Geheel vanuit het niets resulteerde balverlies op het middenveld tot het eerste gevaar van Alexandria. Een op het oog gemakkelijke bal verraste Rik in de korte hoek en hiermee kwam Alexandria tegen de verhouding in op 1-0. Direct na de rust stond de verdediging niet goed na een afgeslagen corner en een speler van Alexandria kon geheel vrijstaand bij de tweede paal inschieten en hiermee kwam Alexandria in minuut 48 wederom gemakkelijk aan een doelpunt.

Vanaf dit moment verloor Pelikaan de grip op de wedstrijd en werd Alexandria iets sterker. Dit resulteerde met name in enkele schoten van afstand. In deze fase van de wedstrijd kon Pelikaan maar beperkt gevaarlijk worden en miste Marvin in de 70ste minuut de kans op de aansluitingstreffer. Helaas schoot hij alleen voor de doelman over. In de eindfase maakte Alexandria nog de derde treffer. Een mooi schot van buiten de 16 meter belande in de kruising. Pelikaan kan terug kijken op een sterke eerste helft en moet daar de moed uit putten. Vertrouwen dat de eindpass beter wordt zodat het harde werken beloond gaat worden.