maandag 12 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Vijf districtstitels voor de meisjes/damesselectie van O&O

19 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De meisjes/damesselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O is haar wedstrijd seizoen voortvarend van start gegaan. Bij de in Amsterdam gehouden kampioenschappen  individueel toestelturnen van het District Zuid-Holland wist zij beslag te leggen op vijf districtstitels.

Bij de jeugd-C van de 1ste divisie overtuigde Desiree Storm door met 3 punten verschil op haar naaste concurrent het goud voor zich op te eisen. Haar eindscore kwam uit op 45,750 pnt. Haar clubgenote Caitlin van de Graaf pakte met 49,030 pnt. de titel in de categorie jeugd1 – N2 en Desiree de Camp liet zich het goud omhangen in de categorie jeugd - N1.

Faye Boorsma turnde zich naar de hoogste trede van het ereschavot bij junioren-B  van de 1ste divisie. Haar puntentotaal bedroeg  46,050.  Femke Konings completeerde de succesreeks tot slot met het goud van de senioren-A van de 1ste divisie. In deze klasse bezette Elyne Bickel met 43,275 de negende plaats.

In de categorie jeugd van de 3de divisie turnden Marit Kooiman en Jente van de Kruk een goede wedstrijd. Marit werd knap vijfde met 43,250 pnt. en Jente met 42,750 pnt. zesde.

Bij de senioren van de 2de divisie was O & O vertegenwoordigd door Rentae van ’t Hof, Xinga Gruis en Cynthia Kroon. Zij eindigden respectievelijk op tiende, dertiende en veertiende plaats.

Alle turnsters wisten zich te plaatsen  voor de volgende plaatsingsronde richting het Nederlands kampioenschap.

Lees meer over:

turnen o&o
Deel dit bericht met je vrienden!