Handbalheren sv Conventus kunnen strijd om de zege niet afmaken

12 januari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van  sv Conventus hebben afgelopen weekend een spannende wedstrijd niet in hun voordeel weten te beslissen. Het team ging tegenover Roda’71 de hele wedstrijd gelijk op, maar gaven de zege tijdens de laatste tien minuten uit handen. Het eerste damesteam van de club speelde een erg zwakke tweede helft, waardoor de achterstand snel opliep.

Met Roda’71 als tegenstander wisten de heren van Conventus dat ze het lastig zouden krijgen: Roda stond vier plaatsen boven het Zwijndrechtse team, dat sinds het begin van dit jaar het volledig zonder veteranen moet doen. Desondanks wist Conventus Roda sterke tegenstand geven en ging volledig gelijk op. Aan het eind van de eerste helft stond er zelfs een 10 – 9 voorsprong op het scorebord, waarmee alles mogelijk leek. Deze trend zette zich in de tweede helft voor, mede dankzij verschillende interessante combinaties in de aanval en een goed keepende Brent Kool. Maar na een 15 – 15 stand begon het spel van Conventus rommeliger te worden, wat Roda de kans gaf om voor het eerst een ruimere voorsprong op te bouwen. Deze zou de tegenstander niet meer uit handen geven, waarna de strijd voor Conventus na een grotendeels goede wedstrijd in een 17 – 21 verlies eindigde.

Het eerste damesteam kreeg afgelopen weekend kampioenschapsleider HVOS op bezoek, wat op papier een moeilijke wedstrijd betekende. In de eerste helft bleek HVOS ook daadwerkelijk de betere, wat een 5 – 9 ruststand goed illustreerde. Na het beginsignaal van de tweede helft kwamen de Zwijndrechtse dames echter zeer sterk terug en hadden het gat na drie minuten al tot 8 – 9 gedicht! Helaas voor het massaal aanwezige thuispubliek zou dit derde doelpunt ook direct de laatste zijn. Na de flitsende start van de tweede helft verloren de in geel/zwart spelende dames het overzicht en begonnen erg rommelig te spelen, met veel onnodig balverlies als gevolg. Naast dat Conventus niet meer zou scoren, zou HVOS dit wel blijven doen en slaagde er zo in om tot 8 – 18 uit te lopen.

Ook het tweede damesteam kon tegen HVOS geen vuist maken en verloor met 7 – 17. Het tweede herenteam slaagde er wel in om Conventus’ eer hoog te houden door directe concurrent Indus’67 op overtuigende wijze met 36 – 21 te verslaan.