Leerzame wedstrijd voor handballers sv Conventus

22 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Leerzame wedstrijd voor handballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Met een zeer beperkte selectie hebben de handbalheren van sv Conventus zondag het maximale uit de wedstrijd tegen Vires et Celeritas gehaald. Door veel blessures en afwezigen reisde het team met een minimale selectie naar Gouda, waar de wedstrijd in het teken stond van het uitproberen van dingen.

Door het ontbreken van verschillende prominente spelers wist Conventus dat het een moeilijke opgave zou worden om Vires et Celeritas te verslaan. Om deze reden koos coach Ralph Speets er voor om gedurende de wedstrijd verschillende spelvormen uit te proberen, zodat het team beter voorbereid zou zijn voor komende wedstrijden. Tevens zou deze wedstrijd het debuut betekenen voor jeugdspeler Quinten Biestermans, welke hij zou bekronen met twee doelpunten!

Conventus begon de wedstrijd onwennig, waardoor het team direct al op achterstand kwam, maar slaagde er wel in om in de buurt van de tegenstander te blijven. Mede dankzij verschillende goede reddingen van keeper Jordy Vreugdenhil bedroeg de achterstand bij rust nog maar 14 – 9, waarmee nog van alles mogelijk leek te zijn.

De tweede helft begon echter bijzonder moeizaam bij het Zwijndrechtse team, dat de achterstand in deze mindere fase verder op zag lopen. Na ongeveer tien minuten herpakten de in geel/zwart spelende spelers zich weer en konden de tegenstander weer goed tegengas geven. De achterstand zou zelfs nog iets teruglopen, maar het gat was te groot om te dichten. Op het moment dat de scheidsrechter affloot kon er een 25 – 16 nederlaag worden genoteerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.