donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

BrAM nieuw Life Style blad in regio

28 november 2014 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Er is weer een nieuw blad voor Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht: BrAM. De uitgave in kleur heet een lifestyle magazine, maar is van een andere uitgever dan Lifesyle Dordrecht (LD).

Sieg Verzendaal stelt zich voor als uitgever van BrAM. ,,Reportages over mensen zoals jij en ik; dichtbij en herkenbaar", is een citaat over de inhoud van het eerste FEEST nummer. Maaike Verzendaal is de hoofdredacteur van BrAM. ,,BrAM staat voor Break A Moment, even tijd voor jezelf.

Burgemeester Dominic Schrijer krijgt alle ruimte om Zwijndrecht neer te zetten als plaats, die een Groene Oases mag worden genoemd met veel saamhorigheid. Dat zit in het Zwijndrechts DNA. De groene gemeente aan de Oude Maas.

Zijn huis staat nog te koop maar binnenkort hoopt Rotterdammer Schrijer echt in de groene gemeente te gaan wonen. In elk geval gaat hij de nachtmis vieren voor de kerst in de Bethelkerk. Het markante is dat de naam Dordrecht, de plaats aan de andere kant van de Oude Maas, niet valt. André Oerlemans, die het verhaal met Schrijer maakte, heeft hem dan ook neer gezet als iemand, die Zwijndrecht van binnenuit wilde leren kennen door de ogen van de mensen en de bedrijven.

De meeste adverteerders komen uit het kerngebied van het blad, maar ook uit Dordrecht worden de lezers verleid. Albert Einstein is een symbool voor 9,5 uur per dag slapen.

Dordrecht wordt wel genoemd bij UIT in de regio, met als aanbiedingen daarvoor Sinterklaashuis en Kerstmarkt

Lees meer over:

magazine bram
Deel dit bericht met je vrienden!