donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Kinderboerderij Kiboe-hoeve weer geopend

27 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Dinsdagmiddag 25 november rond 16.00 uur heeft de kinderboerderij Kiboe-hoeve in Zwijndrecht te horen gekregen dat ze weer open mag voor publiek. De kinderboerderij was de afgelopen dagen gesloten vanwege vogelgriep. Er is geen sprake van vogelgriep bij de Kiboe-hoeve, deze maatregel was van overheidswege uitgevaardigd en gold voor alle kinderboerderijen in Nederland.

Open onder bepaalde voorwaarden
De Kiboe-hoeve mag zijn deuren openen voor publiek onder bepaalde voorwaarden. Zo is het voor de bezoekers niet toegestaan om bij de vogels te komen. Daarom staan er rond de kippenhokken bouwhekken en zijn de kiprennen bedekt met zeilen. Deze maatregelen gelden naar verwachting tot 14 december, afhankelijk van de ontwikkelingen.

Regionale aanpak
Het ministerie heeft gekozen voor een 'regionale aanpak' om vogelgriep te bestrijden. Nederland wordt opgedeeld in vier regio’s, waar tussen de contacten tot een minimum worden beperkt. Deze regio’s zijn zo ingedeeld dat de twee pluimveerijke gebieden (Gelderse Vallei en de Peel) elk in een andere regio vallen. Ook is de indeling zo, dat deze twee pluimveerijke gebieden zich in een andere regio bevinden dan de toezichtsgebieden die zijn ingesteld rondom de plekken waar een uitbraak heeft plaatsgevonden (Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen). Zo wordt verspreiding van vogelgriep tegen gegaan.  

Meer informatie over de vogelgriep en maatregelen zijn te vinden op de website van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen en de overheid.

Lees meer over:

vogelgriep kiboe
Deel dit bericht met je vrienden!