zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros deelt punten in de top

24 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De wedstrijd om de koppositie in de 1e klasse D tussen het Delftse DES en Albatros werd een van beide kanten voorzichtig schaakspel. Er werd in sporthal De Hoornbloem door beide teams lang gezocht naar de beste kansen en het tempo lag niet bijster hoog. Bij rust had Albatros een kleine achterstand: 8-7 en was er maar liefst 4 keer vanaf de stip gescoord. In de tweede helft was de eerste slag voor Albatros (8-10), maar de tweede tien minuten waren weer voor de thuisploeg: 12-11. In de laatste minuten brandde het spektakel dan eindelijk los met de 12-12 door Mattijs Punt en de 13-13 gelijkmaker door de zes maal scorende aanvoerder Leon Teunissen. Een terechte puntendeling.

Het 2e speelde als collectief een super partij tegen het sterk ingeschatte Tempo 2. De ploeg uit Alpen a.d. Rijn kwam wel met 1-0 voor, maar daarna was het Albatros dat de klok sloeg over veel scorende schijven. Bij rust leidde de ploeg van Karin Lommers met 4-9 en na een kleine opleving bij Tempo speelde Albatros de wedstrijd op haar gemak uit: 11-18. René Havelaar maakte zijn eerste competitieminuten in dit seizoen na een periode van bijna vier maanden blessureleed.

Op het thuisfront wisten zowel Albatros 3 als Albatros 4 geen punten te pakken. Het derde begon sterk en wist tot aan rust een voorsprong van 7-6 te behouden op KOAG 3. Echter liet de thuisploeg zich in de laatste minuten van de wedstrijd passeren, wat leidde tot een verlies op 1 punt verschil: 15-16. Albatros 4 speelde een pittige fysieke wedstrijd tegen het sterke Merwede 2. Mede door gebrek aan scorend vermogen en betwijfelende beslissingen van de scheidsrechter werd het vierde aan de kant gezet door de ploeg uit Sliedrecht met 5 – 18.

A1 ontbeerde de juiste felheid en scherpte bij KCR A1 en was bovendien ongelukkig in de slotfase: 19-18. A2 en KCR A2 speelden in de Fakkel een aantrekkelijke partij korfbal en deelden de punten: 15-15. B1 had in de eerste helft nog wat moeite om afstand te nemen van Avanti B2, maar maakte het verschil na rust duidelijk: 18-11. Beter verdedigen en zelf scherper afronden betekende de derde winst op rij voor de ploeg van Robbert en Robin.

Lees meer over:

voetbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!