donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

De mooiste dag van je leven, beleef je echt in Zwijndrecht

21 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Trouwen in Zwijndrecht. In 2013 stuurde het OCD in opdracht van de gemeente een vragenlijst aan pas getrouwde stellen over hoe tevreden ze zijn over trouwen in Zwijndrecht. Daaruit bleek dat de meeste pasgetrouwde stellen tevreden zijn over de huwelijksvoltrekking en waarderen dit met het gemiddelde rapportcijfer van 7,6. Rondom de ondertrouw bleef de tevredenheid iets achter. Het gemiddelde rapportcijfer kwam uit op een 6,9.

Voor de gemeente reden om te kijken hoe dat te verbeteren.

Is er al iets gedaan met dit verbeterpunt? Dat vroegen we het aan twee trouwambtenaren van de gemeente; Tulin Pinar en Emine Boyali.

“Jazeker! We gaan vanaf volgende week een pilot draaien met de huwelijksaangifte ( ondertrouw) in ons trouwkamertje. Dat wordt nu gebruikt voor de gratis huwelijken. We hebben de ruimte wat gezelliger aangekleed en willen hiermee tegemoet komen aan de wens om de ondertrouw voortaan niet meer aan de balie te doen, maar in een ruimte met meer sfeer en privacy”.

Zijn er nog andere zaken naar aanleiding van het onderzoek opgepakt?

“ Wij staan tegenwoordig regelmatig op beurzen als trouwambtenaren om de gemeente als trouwlocatie te promoten. Daarnaast hebben we filmpjes van onze babsen op de website geplaatst, zodat de aanstaande paren zich goed kunnen informeren”. Boyali voegt er aan toe dat ze ook heel veel complimenten krijgt over de nieuwe trouwboekjes en dat er vanaf begin 2015 een mooie trouwkalender komt.

Foto: Tulin Pinar en Emine Boyali op de Dordtse Trouwbeurs, afgelopen 26 oktober.

Lees meer over:

ocd trouwen trouwbeurs
Deel dit bericht met je vrienden!