donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Henk Mirck zet Zwijndrechtse afvalpakkers in het zonnetje

20 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Woensdagmiddag 19 november vond de jaarlijkse bijeenkomst voor Zwijndrechtse afvalpakkers plaats in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Wethouder Henk Mirck (Duurzaamheid, Natuur & Milieu) was aanwezig om de vrijwillige afvalpakkers als teken van dank een speldje te overhandigen. Aaansluitend ging de wethouder met de afvalpakkers in gesprek over het onderwerp zwerfvuil.

Van de ruim 50 afvalpakkers die er al actief zijn in de gemeente Zwijndrecht was een kleine maar enthousiaste groep aanwezig bij de bijeenkomst. ‘Zwerfvuil de schuld van de gemeente? Hou op zeg, dat kunnen we best zelf aanpakken!’ De aanwezige Zwijndrechtenaren hebben een duidelijke mening over het rondslingerende vuil in de gemeente en bespreken met wethouder Mirck allerlei mogelijkheden om de vervuiling terug te dringen.

‘Als elke Nederlander 1 stuk vuil op zou ruimen, zou het zwerfvuilprobleem opgelost zijn’, aldus wethouder Mirck. ‘Het heeft dus wel degelijk nut om bij jezelf te beginnen.’

Samen worden ideeën bedacht om de huidige situatie beter te maken en de afvalpakkers maken van de aanwezigheid van de wethouder en raadsleden gebruik om gelijk ook wat daadwerkelijke afspraken te maken. Afsluitend zijn de heren het erover eens: persoonlijk contact, samenwerken en de jeugd betrekken bij dit probleem zijn de sleutels tot succes.

Wilt u ook bijdragen aan een schoon Zwijndrecht? Haal dan een gratis afvalgrijper op bij kinderboerderij de Kiboe-Hoeve, Parklaan 7 te Zwijndrecht. Op werkdagen is de kinderboerderij geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer over:

kinderboerderij duurzaam zap
Deel dit bericht met je vrienden!