dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Restaurant CUCU feestelijk geopend door burgemeester Dominic Schrijer

20 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op 13 November heeft burgemeester Dominic Schrijer restaurant CUCU aan het Veerplein 18 in Zwijndrecht samen met eigenaresse Leila Hamer van Oorschot geopend.

Toen NeilaPattisahusiwa in 1951 samen met haar gezin met de boot ‘De Grote Beer’ vanuit Indonesiëin Nederland aankwam had zij nooit kunnen bedenken dat drie generaties later haar kookkunst inspiratie zou zijn voor een restaurant in Zwijndrecht. CUCU betekent kleinkind en het is haarkleindochter Leila Hamer-van Oorschot die het initiatief heeft genomen voor dit restaurant.

CUCU serveert de receptuur van Oma Neila vertaald naar de hedendaagse tijd. In dit moderne restaurant komen verleden en toekomst samen. CUCU biedt plaats aan 50 personen. Het pand aan het Veerplein is oorspronkelijk een Pattiserie. De originele indeling maakt het mogelijk zowel kleine als grote gezelschappen te ontvangen. De inrichting is modern en eigentijds met een knipoog naar Indonesië.

Maatschappelijk hart
CUCU is van oorsprong een familie-restaurant met een groot maatschappelijk hart en heeft familieleden een nieuwe kans gegevenop de arbeidsmarkt. Het feit dat je weer een leuk baan hebt en meetelt in de maatschappij, maakt voor hen het verschil.

In de keuken wordt er door ooms en tantes met de scepter gezwaaid en in de bediening ontmoet je neefjes en nichtjes van de derde generatie die met heel veel trots en plezier de gasten een warm welkom heten en hen met de Indonesische adat (traditie) een smakelijke avond bezorgen.

CUCU is 6 dagen per week geopend voor lunch en diner (dinsdag gesloten).
Binnenlopen kan maar beter is te reserveren onder nummer 078 – 737 03 23

Lees meer over:

restaurant veerplein pattiserie
Deel dit bericht met je vrienden!