donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Mirck opent nieuw zwerfafvalproject

18 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vrijdag 14 november heeft wethouder Henk Mirck (Duurzaamheid) op basisschool Impuls in Zwijndrecht de officiële start verzorgd van het nieuwe zwerfafvalproject ‘Zwijndrecht Schoon, heel gewoon’. Samen met de 200 leerlingen van deze basisschool maakte de wethouder een start met het schoner maken van de gemeente.

De leerlingen namen ’s ochtends deel aan een creatieve workshop over zwerfvuil. Enthousiast knutselden ze de mooiste creaties in elkaar van restmateriaal en toverden wc-rolletjes om tot robots. Daarna testte de wethouder de kennis van de leerlingen met een spannende quiz over het rondslingerende afval waaruit bleek dat de Zwijndrechtse kinderen al erg goed op de hoogte zijn en graag het goede voorbeeld geven.

Omdat niet vroeg genoeg begonnen kan worden met het bewust maken van rondslingerend afval, is op deze en andere Zwijndrechtse basisscholen het nieuwe project ‘Zwijndrecht Schoon, heel gewoon’ van start gegaan. Met behulp van een lespakket en afvalgrijpers van Duurzaamheidscentrum Weizigt, gaan de leerlingen komend voorjaar actief aan de slag met dit onderwerp. Basisschool Impuls sluit dit project daarna af met een grote opruimactie. In de lente worden ook alle andere Zwijndrechtste scholen opgeroepen het goede voorbeeld te geven en mee te doen aan ‘Zwijndrecht Schoon, heel gewoon’.

Vindt u een schoon Zwijndrecht ook heel gewoon? Haal dan een gratis afvalgrijper op bij kinderboerderij de Kiboe-Hoeve, Parklaan 7 te Zwijndrecht. Op werkdagen is de kinderboerderij geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer over:

impuls kinderboerderij duurzaam
Deel dit bericht met je vrienden!