donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester op de bres voor Zwijndrechtse coffeeshop

14 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht gaat een coffeeshop helpen bij het vinden van mogelijkheden om eigen wiet te telen. Dat zegt burgemeester Schrijer.

Volgens Schrijer is de enige coffeeshop van Zwijndrecht, Xpresso, een keurige coffeeshop die alles goed geregeld heeft, behalve de aanvoer van de softdrugs. De verkoop is legaal, maar de aanvoer blijft verboden.

Bierum
Schrijer voelt zich bij zijn wiet-beleid gesterkt door de uitspraak van een rechter in Groningen. Die besloot in oktober een man en een vrouw uit Bierum niet te straffen voor het telen van hennep.

De twee hielden zich volgens de rechter aan alle regels die gelden voor "normale" bedrijven. Zo tapten ze geen stroom af, gaven ze hun inkomsten door aan de belasting en veroorzaakten ze geen overlast.

Opmerkelijke uitspraak
Minister Opstelten sprak van "een opmerkelijke uitspraak" en vond de uitspraak van de rechter geen reden om zijn beleid te veranderen.

Schrijer zou juist wél graag willen dat Opstelten zijn beleid aanpast. Hij zegt dat hij bepaald niet de enige burgemeester is die er zo over denkt. "Zaker in steden waar maar één coffeeshop is. In grote steden is het ingewikkelder."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

burgemeester wiet opstelten
Deel dit bericht met je vrienden!