Groote Lindt legt medekoploper het vuur aan de schenen

10 november 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In een boeiend gevecht op een ouderwets  zeer druk bevolkt sportpark Bakestein heeft Groote Lindt de punten aan medekoploper SC Feyenoord moeten laten.  Het werd uiteindelijk 2-4 in het voordeel van de Rotterdammers.

Na een sfeervolle opkomst was het een goede openingsfase van Groote Lindt die de burger moed gaf.  Gezien de voorgaande uitslagen en verslagen was het afwachten wat de ware kracht van SC Feyenoord was.  De openingsfase ging gelijk op en niets wees op een voorsprong van SC Feyenoord. Deze kwam er echter wel. Met een fantastische trap van ca 50 meter werd na balverlies van Groote Lindt gelijk een poging gewaagd die succesvol was. Gehinderd door de laagstaande zon kon keeper Raymond Klootwijk nog wel de vingers tegen de bal krijgen maar was dit helaas onvoldoende en zo was het na circa 10 minuten reeds  0-1 in het voordeel van de gasten.

Ook de 0-2 liet niet heel lang op zich wachten en zo was daar de vrees gerechtvaardigd dat de score verder zou oplopen. Gelukkig bleek de maat vol voor Groote Lindt en wierp het de schroom van zich af. Men beet zich in het duel en kreeg de eerste grote 1-op-1 kans waar de keeper van SC Feyenoord nog als winnaar uit de bus kwam. Het was echter bij het volgende dreigende moment wel raak. Topscoorder Michael Slingerland zorgde voor de aansluiting en bracht met een diagonaal schot de 1-2 op het bord.

SC Feyenoord liet het er niet bij zitten en voerde het tempo verder op.  Zonder direct tot doelpunten te komen. Ook de thuisclub probeerde daar waar mogelijk dreigend te worden maar een sterker SC Feyenoord gaf weinig weg in deze eerste helft. Vlak voor rust kregen de gasten nog een corner die bij de eerste paal ingeknikt werd. Dit betekende een 1-3 ruststand. In een uitpuilende kantine werd er vervolgens nagesproken en was men benieuwd of er nog een wedstrijd van gemaakt zou kunnen worden.

Dat antwoord liet niet lang op zich wachten. Reeds in de 55ste minuut was daar door een eigen doelpunt van SC Feyenoord de 2-3 en kon het weer alle kanten op. De Lindt drong verder aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Daar waar de tegenstander nogal eens aangeeft dat er een bus  geparkeerd staat voor de goal kon er nu wel een hele bus keren op de helft van Groote Lindt. Het was De Lindt die zocht naar de gelijkmaker en wellicht meer. SC Feyenoord maakte een moeilijke fase door en kon zich maar moeizaam onder  de Lindtse druk uit voetballen. Een uitgelezen mogelijkheid diende zich aan in de vorm van strafschop! Helaas werd deze gestopt door de goalie van SC Feyenoord. Een domper maar Groote Lindt bleef het proberen. Met twee schoten van afstand was men nog dreigend maar de wedstrijd werd uiteindelijk beslist door SC Feyenoord. Een van richting veranderd schot betekende de 2-4 en de beslissing.

Hoewel Groote Lindt het zeker nog probeerde zou er geen verandering meer komen in score. In een eerste helft  waar SC Feyenoord beter voor de dag kwam en een tweede helft waar Groote Lindt de druk wist op te voeren is het overall gezien een terechte overwinning voor SC Feyenoord. De algehele opinie was wel dat men het nog wel had willen zien bij 3-3 en dat is al een groot compliment naar Groote Lindt.

De nederlaag werd gauw opzij gezet want Groote Lindt had besloten om de perfecte score van acht gespeeld en 24 punten in de eerste periode niet geruisloos voorbij te laten gaan. De spelers dienden op het veld te blijven en na enkele minuten moesten ze door een haag van Bengaals vuur niet naar de kleedkamers maar naar twee heerlijke jacuzzi’s in de tent voor de kantine. Op deze wijze werd het eerste bedankt en was de nederlaag gauw vergeten. In een gezellige drukke derde helft bleef het nog lang onrustig!