donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Officiële opening SUBWAY® restaurant op Stationsplein

10 november 2014

ZWIJNDRECHT - Van marketingconsultant in São Paulo naar eigen baas van een SUBWAY® restaurant. Het kan snel gaan in een mensenleven, demonstreert Martin Schot. Nadat hij in Brazilië met het merk in aanraking kwam, zocht hij in Nederland snel naar geschikte vestigingsplekken. En zo opende hij op 15 oktober om 06.00 uur, samen met zijn vriendin Rowie Drenth, SUBWAY® Zwijndrecht. De tweede vestiging voor Schot; hij is ook eigenaar van het SUBWAY® filiaal in Ridderkerk. Op vrijdag 14 november zal om 14.30 uur wethouder Robert Kreukniet van Zwijndrecht de officiële openingshandeling verrichten.
 
Het nieuwe SUBWAY® restaurant Zwijndrecht bevindt zich op het Stationsplein 4B; direct rechts bij de uitgang van het station, op de begane grond van het kantoorgebouw Boris en minder dan een kilometer van de op- en afrit van de A16. “De ideale vestigingsplaats”, aldus Martin Schot. “Ik kom uit een hele internationale familie. We reizen veel en zijn altijd druk. Des te belangrijker is het om goed te letten op wat je eet.”

Aandacht verdelen
De kersverse SUBWAY® vestiging in Zwijndrecht is dagelijks geopend van 06.00 uur tot 21.00 uur (in het weekend gaan de deuren iets later open). Er werken ongeveer twaalf mensen, parttime. “Met elkaar maken we er een klantvriendelijke zaak van, waar de klanten met eigen ogen kunnen zien hoe hun Sub direct vers wordt klaargemaakt”, vertelt Martin, wiens vriendin als ervaren horecamanager de dagelijkse leiding heeft in de Zwijndrechtse vestiging. Zelf blijft hij in Ridderkerk. “Zo kunnen we de aandacht tussen beide zaken goed verdelen.”
 
Relatief lage investering
Het filiaal in Zwijndrecht is zijn tweede SUBWAY@ restaurant. “Wat mij zo aantrekt in dit franchiseconcept is het feit dat het in Nederland nog een redelijk nieuw concept is dat sterk blijft groeien. Een concept waar een relatief lage investering voor nodig is. Ook fijn is dat je als franchisenemer niet steeds met leveranciers moet onderhandelen, dat doet de organisatie al voor je!”
 
Tevreden gevoel
Wat Martin aanspreekt in het voedingsconcept is de relatieve eenvoud van de maaltijden, terwijl die toch heel gevarieerd zijn. “Denk dan aan soorten brood, beleg, groenten en aan de verschillende sauzen. En bij binnenkomst ruik je een lekkere verse broodlucht en geen vette frietlucht. Wat klanten ook fijn vinden, is dat ze hier snel kunnen eten, en tevreden weggaan! En dat is toch een gevoel waar veel mensen in deze gejaagde tijd naar op zoek zijn. Dat geldt voor mezelf ook. Hoewel ik al twee jaar SUBWAY® ondernemer ben, eet ik nog steeds dagelijks, en soms tweemaal per dag, een Sub.”
 
Persoonlijke keus
Klanten kunnen bij het SUBWAY® restaurant op het Stationsplein kiezen voor een van de klassieke Subs op het menu, waarbij ze zelf het brood, de groenten, kaas en saus kiezen. Zo is de hoeveelheid calorieën en vet goed te bepalen. Het broodje wordt ter plaatse gebakken en belegd met verschillende ingrediënten. De bereiding duurt slechts tweeënhalve minuut.
 
Martin Schot onderstreept nog maar eens de ongekende keuzemogelijkheden om je Sub mee te beleggen; meer dan twee miljoen! Als hij zelf moet kiezen, maakt hij er ook een feestje van: “Mijn absolute favoriet is een B.M.T. Sub met Cheese-Oregano en Pepperjack cheese, getoast, met sla en komkommer en pittige jalapeño-pepers . Afgemaakt met de welbekende Chipotle Southwest saus, juist de afwisseling vind ik zo geweldig in dit concept.”
 
Submarine Sandwich
SUBWAY® restaurants danken hun naam aan de ‘submarine sandwiches' of ‘Subs’. Het handelsmerk van deze Subs is de langgerekte vorm, die doet denken aan een onderzeeër (submarine). Naast deze Subs zijn bij SUBWAY® restaurants onder andere overheerlijk flatbread, frisse salades en Amerikaanse Cookies verkrijgbaar.
 
SUBWAY®
SUBWAY® restaurants is wereldwijd de grootste organisatie in de Quick Service Industry met inmiddels 42.800 vestigingen in 108 landen. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Nederland telt momenteel 155 SUBWAY® restaurants. Bij SUBWAY® restaurants kunnen consumenten terecht voor heerlijk, dagelijks vers gebakken brood, dat snel wordt bereid tegen een kleine prijs. De SUBWAY® formule staat bekend om haar vele keuzemogelijkheden, waarbij consumenten zelf invloed hebben op de voedingswaarden.

Lees meer over:

restaurant subway filiaan
Deel dit bericht met je vrienden!