donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbaldames sv Conventus pakken eerste zege van het zaalseizoen

3 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (2 november 204) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend hun eerste overwinning van het nieuwe zaalseizoen gepakt. Het team coach José Narvaez domineerde de wedstrijd van de eerste minuut en won met een ruim verschil. De handbalheren van de Zwijndrechtse vereniging waren ook kansrijk, maar gaven in de allerlaatste minuut een voorsprong van één punt uit handen.

Na de eerste wedstrijd van het seizoen tegen kampioensfavoriet HVOS te hebben verloren, hoopten de dames van Conventus afgelopen weekend voor eigen publiek op de eerste punten. Conventus begon de wedstrijd fel en wist zo binnen een kwartier al een 7 – 1 voorsprong op te bouwen, waarbij de verdediging schoten vanuit het midden voorkwam en keepster Chantal Buster de schoten vanaf de hoeken vakkundig pakte. Het eerste kwartier werd gevolgd door een matigere fase, waardoor HWC tot een 9 – 4 ruststand terug kon komen.  In de tweede helft was de felheid weer terug bij de Zwijndrechtse dames en werd de voorsprong tot 16 – 6 uitgebreid, waarna coach José Narvaez speelsters op andere posities kon testen. Dit resulteerde in dat de strijd uiteindelijk in een 18 – 12 overwinning eindigde.

Conventus Heren 1 was met een nipte nederlaag tegen Roda’71 ook nog puntloos na het eerste speelweekend en hoopten dit tegen De Meeuwen recht te zetten. Het team begon vol inzet aan de wedstrijd en ging tot 5 – 5 gelijk op, maar vervolgens verzwakte de verdediging en kon de tegenstander tot 5 – 9 uitlopen. De voorsprong van De Meeuwen zou zelfs tot 10 – 15 uitlopen, voordat Conventus zijn spel kon hervatten en het gat verrassend tot 16 – 16 volledig kon dichten. Ook een tweede offensief van De Meeuwen door tot 17 – 19 uit te lopen werd gestopt en met tien minuten op de klok kwam Conventus met 21 – 20 op één doelpunt voorsprong.

In een bijzonder spannende eindfase van de wedstrijd en fel aangemoedigd door het aanwezige thuispubliek kwam het in geel/zwart spelende team met nog één minuut te gaan op een 25 – 24 voorsprong. Een strafworp en een velddoelpunt van de tegenstander draaide de stand echter weer volledig om. Een wanhoopschot van Patrick de Ruiter eindigde met één seconde op de klok nog op de paal, waarmee Conventus de spannende strijd met opnieuw een nipt 25 – 26 verlies afsloot.

Het tweede herenteam deed afgelopen weekend betere zaken door Saturnus’72 met 23 – 20 te verslaan. Het tweede damesteam kwam afgelopen weekend niet in actie.
 
Foto: Myrthe Nienkamper strijdt om de bal
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!