donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Succesvol twirljaar voor Emma Heppenhuis

3 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wat een geweldig jaar heeft Emma Heppenhuis (11 jaar) van Twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht achter de rug. Afgelopen zaterdag 1 november behaalde Emma bij haar laatste wedstrijd van het seizoen (in Alblasserdam) nog 2 promoties bij het onderdeel super x-strut en solo dance. Emma kwam dit jaar voor het eerst uit in een hogere leeftijdscategorie (categorie preteen). Emma wist dit jaar in deze categorie bij verschillende onderdelen in totaliteit 9 promoties binnen te slepen. Een ongekend hoog aantal.

Emma had de afgelopen twee jaar al succesvolle jaren. Zij kwam tijdens de nederlands kampioenschappen twee keer uit in de kampioensklasse bij het onderdeel 2-baton en werd ook 2 keer uitgenodigd om deel uit te maken van de Nederlandse equipe (ter afvaardiging naar de europees kampioenschappen). In 2013 heeft zij van deze uitnodiging gebruik gemaakt. In januari 2014 werd zij tijdens de nederlands kampioenschappen ook 3-voudig nederlands kampioen.

In december worden de voorrondes voor de nederlands kampioenschappen weer georganiseerd. Hier zal Emma (samen met vele andere solisten van Twirlteam Accelerando) bij verschillende onderdelen aanwezig zijn. Ook zal Emma uitkomen in een kampioensklasse. Dit is een klasse waar wordt gestreden om een plekje naar de wereldkampioenschappen die volgend jaar in Italie zal worden georganiseerd. Emma zal vanaf 2015 bij wedstrijden uitkomen in de hoogste klasse.

Lees meer over:

accelerando twirlen
Deel dit bericht met je vrienden!