dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Kunst op terrein Koningshof: Inwoners kunnen meedenken en meedoen

27 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  De gemeente zorgt met inwoners voor een mooier aanzicht en betere uitstraling van een aantal braakliggende terreinen in Zwijndrecht. Op het terrein Koningshof komt binnenkort een wisselende tentoonstelling van lokale kunstenaars. De gemeente en de eigenaar van de grond, VOF Koningshof (Woonkracht10 en Era Contour), maken dit mogelijk.
 
Tijdelijke bestemming
De gemeente organiseerde begin dit jaar enkele bijeenkomsten met inwoners en organisaties om suggesties en ideeën op te halen. Diverse ideeën worden ook uitgevoerd. Zo zijn op de locatie Van Yperen (naast het station) een buurtmoestuin en natuurspeeltuin gerealiseerd. En binnenkort krijgt ook het terrein Koningshof een nieuwe tijdelijke bestemming. Hier verrijst straks een grote kunsttentoonstelling, bedacht en uitgevoerd door Cultuurstorm, bureau voor sociaal artistieke projecten.
 
Panorama Koningshof
Op een vijfhoek met vijf grote panelen wordt werk getoond van lokale kunstenaars of culturele initiatieven. Het hekwerk rondom het terrein is onderdeel van het kunstproject en wordt eveneens aangepast, samen met de vijfhoek vormt het de tentoonstelling Panorama Koningshof. De tentoonstelling wisselt met enige regelmaat en blijft staan totdat er bouwactiviteiten op het terrein gaan plaatsvinden. Voorlopig zijn er drie tentoonstellingen gepland.
 
Meedenken
Omwonenden en inwoners van Zwijndrecht bepalen wat er straks op de panelen wordt getoond. Zij vormen een projectgroep die voorafgaand aan iedere tentoonstelling bijeenkomt en met elkaar de tentoonstelling samenstelt. Wie interesse heeft in kunst en het leuk vindt om mee te denken is van harte welkom. Kunstenaars en mensen die actief zijn op cultureel gebied en willen participeren in een tentoonstelling, kunnen dit ook laten weten. Aanmeldingen zijn tot 10 november mogelijk bij Sandra van der Woude bij Cultuurstorm, email:  s.vanderwoude@cultuurstorm.nl of tel. 06 – 1264 7506. Eind dit jaar is de eerste tentoonstelling te bewonderen.

Lees meer over:

woonkracht10 koningshof
Deel dit bericht met je vrienden!