Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

ARA ART Fair van afgelopen weekend druk bezocht

27 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Hotel ARA bood al jaren een inspirerende locatie, waarbinnen kunst een heel belangrijke plek inneemt. Eén maal per jaar wordt de ARA ART FAIR georganiseerd, een inmiddels gerenommeerde kunstbeurs.

Deze beurs is geboren uit een win win situatie waarbij het hotel de kunstenaars en de kunstenaars het hotel hielpen om bekendheid te verwerven in de regio.
 
· Zaterdag 25 oktober heeft burgemeester Dhr. Dominique Schrijer de fair officieel geopend door middel van de onthulling van een beeld gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Corinna de Jong.
· Tijdens deze opening werd er een filmpje gedraaid van de ‘making of’ van dit spectaculair vaktechnische hoogstandje. Gefilmd door Frank Trijsburg van Innovisie uit Zwijndrecht

· Ter gelegenheid van de 11e ARA ART FAIR selecteerde Bergarde Galleries een aantal bijzondere werken uit hun eigen omvangrijke kunstcollectie. Dit deel van de tentoonstelling zal te zien zijn in de entreehal van het hotel en zich centreren rondom grafiek van internationaal befaamde Pop Art kunstenaars. Bergarde Galleries ligt op slechts enkele kilometers van het ARA hotel vandaan en is gevestigd in het uitgestrekte polderlandschap van Heerjansdam behorende bij de gemeente Zwijndrecht. In een tweetal gebouwen toont deze galerie kunstwerken van onder meer Pablo Picasso, Roy Lichtenstein en Andy Warhol, daarnaast behoort een wandeling op het gloednieuwe Landgoed 'het Buitenland', aangelegd in 2014, tot de mogelijkheden. Hotel ARA voelt zich zeer vereerd om met deze prachtige galerie te kunnen samenwerken.

· Voor deze Art Fair hadden zich 72 kunstenaars aangemeld.
· de Kunst werd door het hele hotel geëxposeerd in aanwezigheid van de kunstenaars, die uitleg over hun werk gaven.
· Al het moois werd te koop aangeboden, maar mensen konden ook opdrachten geven en een enkele kunstenaar aan het werk zien.
· Jonge muzikanten uit de regio kregen op de Ara Art Fair ook een podium om hun muziek ten gehore te brengen.

Fotografie: www.poppictures.nl

Zie ook:

Lees meer over:

beurs hotel ara
Deel dit bericht met je vrienden!