zaterdag 5 december 2020

Alles over Zwijndrecht

Handbalteams sv Conventus blijven puntloos tijdens opening zaalseizoen

27 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zijn er tijdens het eerste weekend van het zaalseizoen niet in geslaagd om punten te pakken. De heren van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging waren tot de slotfase kansrijk voor de overwinning, maar kwamen uiteindelijk twee punten tekort voor de overwinning. Het eerste damesteam kreeg sterke tegenstand van de favoriet voor het kampioenschap en verloor.

De heren van Conventus speelden zondag in Rotterdam tegen Roda’71, een team waar Conventus op het veld nog met 19 – 15 van had verloren. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden, maar hier was in de openingsminuten weinig van te zien: het Zwijndrechtse team miste de concentratie en keek na tien minuten al tegen een 6 – 0 achterstand.

Het jonge team wist zich echter sterk te herpakken en vocht zich terug tot een 10 – 8 ruststand. Na de rust kon Conventus het gat volledig dichten tot 10 – 10, maar waar het team goed stond te verdedigen, werden er in de aanval teveel kansen gemist om een voorsprong te nemen. Tot 18 – 18 ging de strijd gelijk op, waarna  Roda plots tot 21 – 18 uitliep. Conventus probeerde nog terug te komen door één-op-één te gaan spelen, maar bleef op 21 – 19 steken.

Conventus Dames 1 speelde zondag in Spijkenisse tegen HVOS, een team dat op het veld één klasse boven Conventus om het kampioenschap speelt, waarmee dit team ook favoriet voor het kampioenschap in de zaal is. Desondanks begonnen de Zwijndrechtse dames fel aan de wedstrijd en gingen tot 5 – 5 gelijk op. Vanaf deze stand begon het gebrek aan ervaring het jonge team op te breken en groeide de voorsprong van HVOS steeds verder. Ondanks dat de combinaties tussen de Conventus speelsters steeds beter beginnen te lopen, kon het team HVOS niet meer volgen en  verloor met 29 – 14.

Ook de tweede teams bleven afgelopen weekend met lege handen. Conventus Heren 2 verloor met 29 – 21 van Indus’67, terwijl het tweede damesteam van Conventus met 17 – 12 van HVOS verloor.

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!