Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Nederlands Titelgevecht Muay Thai tijdens Let's Celebrate Muay Thai

22 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 1 november organiseert Sportschool Diamond Gym in samenwerking met De Muay Thai Bond Nederland (MTBN) weer een vechtsportgala. Dit alles onder de noemer Let's Celebrate Muay Thai. Tijdens dit gala vinden ongeveer 30 partijen plaats van Jeugd tot B-klasse. De hoofdpartij is een Nederlands Titelgevecht tussen Benelux kampioen Eros Terwal en Romano “de aap” Bakboord van Silent Dragon Hoogvliet. Eros heeft zondag 12 oktober de titel Benelux Kampioen op zijn naam weten te zetten tijdens een spetterend gevecht in Brussel.

Hoofdpartij
Het meest spectaculaire gevecht van deze dag is een Nederlands Titelgevecht in de B-klasse met de Zwijndrechtse Eros Terwal die net de Benelux titel op zijn naam heeft weten te schrijven. Eros neemt het op tegen Romano “de aap” Bakboord van sportschool Silent Dragon uit Hoogvliet. De partij duurt 5 ronden van 2 minuten.

Tijdens het  gala op 12 oktober in Brussel heeft Eros na een schitterde partij van 5 rondes van 2 minuten tegen Ralph Muhimpundu van Gym Queensbury de Benelux Titel weten te bemachtigen. Eros vocht deze partij zeer beheerst en wist 5 ronden lang te scoren en daarbij ook de technieken van zijn tegenstander op te vangen. Hij was dan ook de terechte winnaar, met alle ronden op zijn naam!

Let's Celebrate Muay Thai; op naar een veilig vechtsportklimaat
Sportscholen uit zowel heel Nederland als Europa komen naar Zwijndrecht om tegen elkaar te strijden. De dag begint met een aantal jeugdpartijen. Tijdens de jeugdpartijen is meedoen belangrijker dan winnen. De jeugd kan op deze manier op een leuke en sportieve manier kennis maken met competitie en vechten in de ring. Uiteraard aangemoedigd door hun eigen supporters. Daarnaast vinden een aantal partijen uit de Nieuwelingen en C-klasse plaats met als klapstuk natuurlijk het Nederlands Titelgevecht. Diamond Gym en de MTBN stellen een veilig vechtsportklimaat boven alles. Dit houdt in dat alle deelnemers uit de jeugd- en nieuwelingen partijen verplicht zijn om te vechten met scheenbeschermers en bokskap om onnodige blessures zoveel mogelijk te voorkomen. Bij de jeugdpartijen zijn technieken naar het hoofd niet toegestaan.

Muay Thai Bond Nederland
Om kwaliteit, veiligheid en sportiviteit te garanderen wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met de Muay Thai Bond Nederland. Onder andere de scheidsrechters, dokter en begeleiders zijn aangesteld door de Bond waardoor eerlijke en veilige partijen gegarandeerd zijn. Daarnaast staan ook nu weer alle vrijwilligers klaar om te zorgen voor gezellige en veilige dag voor iedereen vol interessante wedstrijden. Voor meer informatie en e-tickets ga je naar www.diamondgym.nl, onder het kopje “evenementen”.

Lees meer over:

muay thai titelgevecht mtbn
Deel dit bericht met je vrienden!