Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Een echte brandweerman op bezoek bij Yes! Kinderopvang

17 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Van 6 tot en met 10 oktober was het brandweerweek op de locatie Frits Vogelstraat van Yes! Kinderopvang. En wat was het een leuke en leerzame week vol met leuke activiteiten! De kinderen hebben met water gewerkt, water gedronken en met water gespeeld, waarbij de nadruk lag op de brandweer.

Op deze manier laten we de kinderen spelenderwijs kennismaken met water en laten ze de verschillende functies van water zien.
Woensdag was helemaal een bijzondere dag, want toen kwam brandweerman Ceel op bezoek met zijn brandweerauto. En de kinderen vonden het geweldig! Sommige kinderen waren zelfs verkleed als brandweerman/vrouw gekomen.

De kinderen mochten met de brandweerslang spuiten als echte brandweermannen, ze mochten in de brandweerauto kijken en de brandweerman vertelde van alles over zijn brandweerauto. Dit vonden de kinderen natuurlijk reuze interessant.

Binnen konden de kinderen spelen met de brandweerauto’s en een mooie brandweerkleurplaat maken. Er was ook een medewerker van Veilig Nederland aanwezig. Deze mevrouw kon alle ouders informeren over het belang van bijvoorbeeld rookmelders en ouders konden hun vragen stellen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders was het een leuke en leerzame middag!

Gezonde levensstijl
De Frits Vogelstraat ligt in de aandachtswijk van het JOGG. Sinds september 2013 is gemeente Zwijndrecht een officieel JOGG-gemeente. JOGG is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, sportverenigingen, scholen en de gemeente zelf.

Natuurlijk zet ook Yes! Kinderopvang zich hiervoor in. We laten kinderen graag spelenderwijs kennismaken met een gezonde levensstijl. Denk aan peutergym, bewegen in de BSO, moestuintjes en groente en fruit eten in de groepen. Water drinken sluit daar naadloos op aan. Eerder hebben we al de waterweek georganiseerd en op de locaties drinken de kinderen water uit een speciale watertap. Kinderen maken dan zelf en bewust de gezonde keuze om water te drinken! 

Deel dit bericht met je vrienden!