Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Bewoners Zwijndrecht pakken glasvezelinitiatief opnieuw op

16 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD / DORDRECHT - Bewoners kunnen hun belangstelling voor glasvezel op de website van het burgerinitiatief bekend maken. Volgens Robin de Groot van Zwijndrecht op Glasvezel zijn er zo’n nu al tussen de 150 en 200 aanmeldingen vanuit diverse wijken in Zwijndrecht. Hij verwacht dat dit aantal snel zal stijgen als er meer reclame voor het initiatief wordt gemaakt.

De initiatiefgroep streeft naar een glasvezelnetwerk vanwege de hoge internetsnelheden, de mogelijkheid om nieuwe diensten te gebruiken en om meer concurrentie te krijgen tussen breedbandaanbieders, zo laat De Groot weten. Nu kunnen ze namelijk kiezen uit UPC (kabel), enkele ADSL-providers en Canal Digitaal via de schotelantenne.

De bewonersgroep heeft inmiddels contact met de gemeente, glasvezelbedrijf Reggefiber en nog een bedrijf dat bereid zou zijn een proef met glasvezel te doen in de wijk ‘Heer Oudelands Ambacht’.

Ook willen de leden van Zwijndrecht op Glasvezel in gesprek gaan met initiatieven in de regio zoals in Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht waar al wel bewonersinitiatieven tot de aanleg van glasvezel hebben geleid, om te zien wat er te leren valt voor Zwijndrecht.

Zwijndrecht op Glasvezel werd aanvankelijk in de herfst van 2010 gestart maar dat liep in 2012 op niets uit.

Lees meer over:

glasvezel kort ambacht
Deel dit bericht met je vrienden!