Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester Dominic Schrijer bedankt Hanneke Twigt

16 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Woensdag 15 oktober bezocht  burgemeester Dominic Schrijer Hanneke Twigt die op 7 oktober het leven gered heeft van een 74 jarige man. Om haar te bedanken voor deze heldendaad, ging de burgemeester samen met wijkagent John van Wijk als verassing bij haar langs.
 
Mevrouw Twigt, die brigadier-wijkagent in de Dordtse binnenstad is, was dinsdag 7 oktober jl. op haar vrije dag onderweg over de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Daar zag zij enkele veelal oudere mensen in een kring staan bij iemand die op de grond lag. Dichterbij gekomen, constateerde zij dat het een oudere man was die daar lag. Direct zag zij de zorgelijke toestand.

Zonder te aarzelen, begon zij direct te reanimeren. Van de omstanders hoorde zij inmiddels, dat de man al zeker vijf minuten op de grond lag. Er bleek geen adem te zijn en geen teken van leven. Na enige tijd reanimeren begon de man weer te ademen. Inmiddels waren een aantal collegae van het Zwijndrechtse politieteam gearriveerd en hebben electrische schokken toegediend.

Enige tijd later werden de handelingen overgenomen door de ambulancebroeders, die ter plaatse waren gekomen, waarna de man naar het ziekenhuis werd overgebracht. Gebleken is dat deze 74-jarige man onderweg naar de sportschool onwel was geworden. In het ziekenhuis is meneer enige tijd onderkoeld en in coma gehouden. Inmiddels is bekend dat de man deze week uit het ziekenhuis wordt ontslagen en hij langzaam aan weer zal moeten aansterken.
 
 

Lees meer over:

heldendaad symfonie
Deel dit bericht met je vrienden!