Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Gemeente werkt aan meer vertrouwen van inwoners

15 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam geven gemiddeld een 6,42 voor het vertrouwen in de gemeente. Weliswaar een voldoende, maar het gemeentebestuur vindt dat het beter moet.

Het vertrouwen van de inwoners is belangrijk voor het functioneren van de gemeente Zwijndrecht.

Al eerder bleek dat het vertrouwen in de gemeente Zwijndrecht niet zo hoog is. De inwoners in vijf omliggende regiogemeenten waren positiever over hun gemeente. Daarom liet Zwijndrecht onderzoeken wat hiervan de oorzaak is. De Zwijndrechtse leden van het bewonerspanel (online panel van inwoners die graag meedenken met de gemeente) kregen een digitale vragenlijst.

Daarnaast maakte een bewonersavond met de leden van de wijkplatforms en de dorpsraad deel uit van het onderzoek.

Beeldvorming en openstaan voor omgeving
Het beeld dat mensen zich vormen van de gemeente bepaalt in belangrijke mate het vertrouwen, zo blijkt uit het onderzoek. Een positief beeld leidt tot meer vertrouwen.

Het is ook belangrijk hoe de gemeente reageert op vragen en wensen van de inwoners en hoe zij over deze onderwerpen terugkoppelt.

Daarnaast speelt de betrokkenheid bij het beleid van de gemeente en de uitvoering ervan een rol. Voor de inwoners telt bovendien mee wat voor prestaties de gemeente levert, zoals voor het onderhoud van de buitenruimte.

Iets meer vertrouwen
Op grond van de onderzoeksresultaten lijkt het vertrouwen in de gemeente Zwijndrecht, na jaren van daling, weer wat toe te nemen.

De komst van de nieuwe burgemeester heeft mogelijk de beeldvorming verbeterd, waardoor het vertrouwen steeg. Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is, dat de gemeente de factoren die het meest van belang zijn zelf kan verbeteren.

Rapport Vertrouwen in de gemeente
Voor het volledige rapport verwijzen wij u naar de website van de gemeente.

Aanmelden voor bewonerspanel
Het Bewonerspanel is een makkelijke manier om uw mening te laten weten. Het is een online panel van inwoners van uw gemeente die graag meedenken met de gemeente. Wanneer de gemeente een vraag aan haar inwoners wil voorleggen, dan ontvangt u per mail een uitnodiging om een korte online vragenlijst in te vullen.

Het bewonerspanel is een online panel. Wilt u zich aanmelden voor het Bewonerspanel, dan verwijzen wij u naar de website van het Onderzoekcentrum Drechtsteden: http://www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl/bewonerspanel.

Lees meer over:

gemeente bewoners vragenlijst
Deel dit bericht met je vrienden!