Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Bouw van de Drechttunnel - Een lezing met niet eerder vertoonde beelden

13 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De Historische Vereniging Zwijndrecht verzorgt in het najaar van 2014 een aantal lezingen. De nu komende lezing gaat over:

Bouw van de Drechttunnel - Een lezing met niet eerder vertoonde beelden en onbekende feiten.

door ENNE DE BOER
woensdagavond 22 oktober 2014

De Drechttunnel onder de Oude Maas is een z.g. afgezonken tunnel en werd gebouwd volgens een bepaalde tunnelconstructiemethode die wordt toegepast bij het kruisen van een waterweg. De Drechttunnel was destijds de breedste afgezonken tunnel in Europa. Voor de bouw moesten veel woningen verdwijnen. De tunnelbouw bracht in Zwijndrecht opnieuw grote veranderingen teweeg.
Iemand die alles afweet van infrastructuur/tunnelbouw en nauw bij de bouw van de Drechttunnel (1961-1977) was betrokken is Enne de Boer, toen beleidsmedewerker bij de totstandkoming van dit project

De lezing vindt plaats in de bovenzaal van Oudheidkamer De Vergulde Swaen aan de Rotter-damseweg 53-55. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Reserveren noodzakelijk.

Reserveren tijdens de openingsuren van De Vergulde Swaen, op woensdag en zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 14 tot 17 uur, aan de balie of via telefoon  (078) 6125681. (Vooral niet via inspreken van het antwoordapparaat). Per e-mail: klazien@odekerken.net
Voor leden van de Historische Vereniging Zwijndrecht is de toegang gratis;
niet-leden betalen  € 2.50.

U kunt zich ook ter plaatse als lid aanmelden. De contributie bedraagt  € 15.- per jaar en daarvoor ontvangt u per jaar drie- of viermaal de Mededelingenkrant, tweemaal per jaar het periodiek Swindregt Were en heeft u gratis toegang tot lezingen en presentaties. Bovendien ontvangt u (tijdelijk) gratis een boek of CD als welkomstgeschenk.

Lees meer over:

drechttunnel Oude Maas
Deel dit bericht met je vrienden!