Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Dames handbalteams sv Conventus op de tweede plaats de winter in

13 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (12 oktober 2014) – De twee senioren dames handbalteams van sv Conventus hebben het eerste deel van het veldseizoen goed afgesloten. Conventus Dames 1 en 2 staan na zeven gespeelde wedstrijden beiden op de tweede plaats in het kampioenschap. Het eerste damesteam speelde afgelopen week twee wedstrijden, waarvan er één gewonnen werd en er van de kampioenschapsleider werd verloren.

De dames van Conventus kenden een drukke week met twee wedstrijden. Eerst stond er op dinsdagavond een wedstrijd tegen het Barendrechtse Savosa op het programma. Ondanks de herfstkou zou het een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd worden. Conventus kwam niet optimaal uit de startblokken en keek direct tegen een 2 – 0 achterstand aan, maar wist dit weer om te buigen naar 2 – 3. Ondanks het missen van drie strafworpen kon het Zwijndrechtse team de voorsprong vervolgens uitbouwen tot 4 – 7. Net voor rust zou de tegenstander echter weer terugkomen tot 7 – 7. Ook in de tweede helft bleek de strijd gelijk opgaan. Doordat Conventus onvoldoende druk kon zetten in de aanval kwam het team op een 14 – 12 achterstand, waarna het team het tempo verhoogde en via 14 – 14 weer met 14 – 16 de voorsprong wist te pakken. Dit bleek voor Savosa de genadeklap te zijn, welke de kracht niet meer had om terug te komen, waarna Conventus na een knappe wedstrijd een 15 – 19 overwinning liet noteren.

De dames van Conventus sloten het eerste deel van het veldseizoen zondag af met een wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Roda’71. Ondanks de sterke tegenstander begon Conventus de wedstrijd sterk en pakte direct een 2 – 0 voorsprong. Roda zou vervolgens terugkomen, waarna beide teams tot een 10 – 10 ruststand gelijk opgingen. In de tweede helft zouden de Zwijndrechtse dames vervolgens het initiatief nemen door twee punten voorsprong te nemen, maar de overwegend jonge speelsters van Conventus kregen steeds meer last van de druk, terwijl de scheidsrechters soms dubieuze beslissingen namen. Hier wist Roda optimaal van te profiteren en wist zo Conventus met 21 – 18 te verslaan. Ondanks dat Conventus het eerste deel van het veldseizoen met een nederlaag af heeft gesloten, staat het team nog wel tweede in het kampioenschap, dat slechts als opwarmertje voor het zaalseizoen wordt gezien.

Na de overwinning van een week geleden op HWC hoopten de heren van Conventus afgelopen zondag opnieuw punten te kunnen pakken. Daarvoor moet wel eerst worden afgerekend met het Rotterdamse Snelwiek. In de eerste minuten bleken beide partijen erg aan elkaar gewaagd en ging het tot 2 – 2 gelijk op. Een iets mindere fase van Conventus bracht het team op een 6 – 3 achterstand, waarna het Conventus opnieuw goed mee kon komen tot een 12 – 8 stand in de rust. Voor de tweede helft leek nog van alles mogelijk, maar vanaf het beginsignaal van de tweede dertig minuten bleek er iets bij Conventus te zijn veranderd: er werd slordig gespeeld, afspraken werden niet nagekomen en strafworpen werden gemist, met als gevolg dat het team nauwelijks meer tot scoren kon komen. Op het moment dat de wedstrijd af werd gefloten stond er dan ook een teleurstellende 28 – 11 nederlaag op het scorebord.

Net als het eerste herenteam speelde ook Conventus Heren 2 tegen Snelwiek en verloren nipt met 20 – 18. Conventus Dames 2 deed bij Roda betere zaken door met 15 – 4 te winnen en daarmee de tweede plaats in het kampioenschap te versterken.

Over twee weken begint voor de handbalteams van sv Conventus de zaalcompetitie.
 
Foto: Conventus Heren 2 kwam twee doelpunten tekort bij Snelwiek
Foto-credit: Patrick Straver / sv Conventus

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!