Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Pre-groep Juul officieel geopend

13 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - ‘Innovatieve aanpak van opvang en onderwijs voor 3- en 4-jarigen.’ Wethouder Jeugd en Onderwijs Jolanda de Witte van de gemeente Zwijndrecht heeft de officiële opening verricht van pre-groep Juul. Zij deed dit door giraffe Juul en lieveheersbeestje Jut cadeau te geven aan de kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de pre-groep. Dit gebeurde in aanwezigheid van ouders, grootouders en vertegenwoordigers van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ), de Julianaschool en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht (PCOAZ). Na de feestelijke opening was er poppentheater voor de kinderen van Juul, hun jongere broertjes en zusjes en de kinderen van de groepen 1/2 en 3 van de Julianaschool.

Pre-groep Juul is een vernieuwende vorm van opvang en onderwijs voor kinderen van 3 en 4 jaar van de SKZ en de Julianaschool. In een kleine groep van maximaal 16 kinderen krijgen kinderen veel persoonlijke aandacht van een vaste pedagogisch medewerker van de SKZ en een vaste leerkracht van de Julianaschool. “Ik vind Juul innovatief,” aldus wethouder Jolanda de Witte. “Als gemeente volgen we deze ontwikkeling met veel belangstelling. De SKZ en PCOAZ steken met Juul hun nek uit voor de leukste opvang van en excellent onderwijs aan 3- en 4-jarigen. Op Juul stemmen ze het aanbod nog meer af op hun individuele behoefte en verloopt de overgang van opvang naar basisschool natuurlijker. Zo kunnen de kinderen zich optimaal ontplooien en ook daar staat giraffe Juul symbool voor. De kinderen ontdekken met elkaar de wereld, net als lieveheersbeestje Jut en giraffe Juul dat samen doen.”

In eigen tempo
In de visie van de SKZ en PCOAZ heeft Juul een meerwaarde ten opzichte van de reguliere peuterspeelzaal, omdat de kinderen op het moment dat ze 4 jaar worden, bij dezelfde leerkracht en pedagogisch medewerker in de groep blijven. Zo valt de onnatuurlijke scheiding tussen peuter en kleuter weg. Door middel van spelend leren worden zowel de 3- als 4-jarigen uitgedaagd om in hun eigen tempo hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Kinderen kunnen zich meer ontwikkelen in een stimulerende omgeving waar zij zich veilig en vertrouwd voelen. Peuters zijn vanaf 3 jaar welkom in pre-groep Juul. Kinderen die in of na januari 4 jaar worden, stromen pas na de zomervakantie door naar groep 1/2 van de Julianaschool. Pre-groep Juul is open tijdens schoolweken en schooltijden. Peuters zijn minimaal twee vaste ochtenden per week aanwezig, kleuters zijn er alle dagen. Voor de 3-jarigen geldt dezelfde bijdrage als ouders betalen voor de peuterspeelgroep. Voor de 4-jarigen is de groep gratis. Voor meer informatie over Juul kunt u contact opnemen met het centraal kantoor van de SKZ, 078 - 699 17 70 of de Julianaschool, 078 - 820 00 15.

Opvang en onderwijs
De nieuwe opvang- en onderwijsvorm Juul is een initiatief van de SKZ en de Julianaschool,  partners in Brede School Juliana. Brede School Juliana is een centrum in de wijk waar kinderen van 2 tot en met 12 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar opvang en formeel en informeel leren worden gecombineerd. De SKZ biedt professionele opvang en verzorgt in de Julianaschool ook peuterspeelgroep Juliaantje en bso Juliana. De Julianaschool is een PCOAZ-school en biedt excellent onderwijs aan kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensovertuiging.

Lees meer over:

pcoaz skz pre-groep
Deel dit bericht met je vrienden!