Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Supersaterday Shot 65 brengt succes

10 oktober 2014

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag was er alweer de tweede Super Saturday (de dag dat de gehele vereniging op zaterdag zijn competitie afwerkt) van dit seizoen. In de gezellige ambiance van de Walburghal speelden  8 Shot-teams voor de winst. 

Het eerste damesteam, dat uitkomt in de 2e divisie en een gooi doet naar de titel lijkt daar nu toch echt af te stevenen. Waarbij vorig seizoen Vriendenschaar uit Gouda roet in het eten gooide, lijkt de huidige concurrent De Treffers het onze dames minder moeilijk te maken. Terwijl onze dames een klinkende 9-1 overwinning boekten, verzaakten De Treffers bij laagvlieger Taverzo (5-5). Onze dames streden voor elk punt en ondanks veel spannende wedstrijden, hoefde alleen Davina Snoep (foto boven) een keer haar tegenstandster te feliciteren. Nathalie Nobel bleef bij haar thuisdebuut ongeslagen, net als Janine Snoep. Ook het dubbel wisten de zusters Snoep er in een spannende vijfsetter uit te slepen. De voorsprong is nu inmiddels 8 punten op de nummer 2.

Bij het 2e damesteam vielen vooral de spannende wedstrijden van Eline van Beek op. Eerst verloor ze een partij met 14-12 in de vijfde game, om vervolgens aan het einde van de middag met 19-17 in de vijfde game te zegevieren. Ook haar 3e enkelspel won ze  en samen met Jessica Eijgelsheim het dubbel, waardoor de vorm lijkt te zijn gevonden bij. Kopvrouw Jessica Eijgelsheim speelde wat minder dan de vorige wedstrijden en moest net als, de van FVT Rotterdam overgekomen, Tamara Bakker (foto rechts) genoegen nemen met 1 overwinning, waardoor er uiteindelijk een 5-5 gelijkspel op het scorebord stond.

Het 2e herenteam boekte zijn eerste overwinning van het seizoen, waardoor de aansluiting met de middenmoot weer is gevonden. Tim Sweben kwam in zijn eerste wedstrijd van de dag meteen van de hatelijke 0 af, want hij had tot deze wedstrijd louter nederlagen geleden en liet dit moment meteen met een hattrick bekronen. Daarnaast werden er nog vier punten toegevoegd (Dennis Wierenga 3, Roland Dekker 1) waardoor er een 7-3 overwinning werd geboekt op laagvlieger Scyedam uit Schiedam. In deze poule zijn de verschillen klein, waardoor zelfs de play-off plaatsen in het zicht zijn.

Bij het 3e herenteam is het vooral punten sprokkelen dit seizoen. In een loodzware poule lijkt degradatie bijna onomkeerbaar. Ondanks dat laten de mannen genoeg strijd zien in hun wedstrijden en dat wordt hen nog te weinig beloond dit seizoen. Tegen FVT lagen er ook weer kansen, maar aangezien Tom Nieuwenhuys 4 matchpoints liet liggen in zijn partij tegen een van zijn opponenten en Kevin Scholten een voorsprong in de vijfde game in zijn 2e partij niet kon vasthouden, bleef het bij vier punten. Zowel Kees Geluk als Nieuwehuijs als Scholten wonnen van een invaller. Het werd uiteindelijk een 4-6 verlies.

Bij de jeugd speelden ook alle teams hun thuiswedstrijd.Het 1e jeugdteam, dat in de 2e klasse uitkomt speelde de derby tegen Dordrecht. Aan de hand van een sterk spelende Jesse Dekker, werd er een 6-4 overwinning geboekt en werd hierdoor Dordrecht ook ingehaald op de ranglijst. Jesse Dekker kreeg alle Dordtenaren op de knieën en wist ook met Maurice Dekker het dubbelspel binnen te slepen. Maurice Dekker en Dennis van Beek wisten hier beide nog 1 overwinning aan toe te voegen. 

Voor het 2e jongensteam stond de kraker met koploper DHC op het programma. Kopman Michaël kon er helaas niet bij zijn, maar supertalent Grace (winnaar van de Hinson aanmoedigingsprijs) was bereid om voor hem in te vallen. En dit deed ze niet onverdienstelijk. Met haar goede backhand maakte ze het haar tegenstanders erg lastig maar moest uiteindelijk toch drie maal een tegenstander feliciteren. Antonie van Pelt wist nog wel een wedstrijd te winnen en samen met Edwin het dubbel. Uiteindelijk dus een 8-2 verlies, waardoor DHC uit het zich is verdwenen, maar de strijd om de tweede plaats nog volop open is.

Zonder kopvrouw Grace moest het derde jeugdteam het opnemen tegen concurrent Dordrecht. Met behulp van coach Niels Aarden werd er een prachtige 7-3 overwinning geboekt. Mae van Hees, Anika van Grootel en Iris Luijendijk wonnen allemaal twee partijen en ook het dubbel werd gewonnen. De voorsprong van de dames is nu zes punten op de concurrent Dordrecht.

Voor het vierde jeugdteam was het een zware middag. Koploper Docos uit Leiden kwam op bezoek en zonder kopvrouw Jessica van Beek bleek dit een niet te kloppen ploeg. Hoe hard er ook werd geknokt voor ieder punt bleven Amber en Estaban Marks en Sven Klootwijk helaas met lege handen. 

 

 

 

Dennis van Beek

Deel dit bericht met je vrienden!