Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Mooie filmbeelden van workshop Landschapsschilderen

9 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Op maandag 7 juli traden senioren uit de flats Zonnestein en Eemstein in Zwijndrecht in de voet-sporen van oude meesters als Jan van Goyen en Adam Willaerts.

Ook deze schilders werden geïnspireerd door de oude huizen, Grote Kerk, langsvarende schepen en prachtige luchten die het uitzicht op Dordrecht zo bijzonder maken.

De senioren waren uitgenodigd door Cultuurstorm uit Haarlem. De inspiratie van eigenaren Heidi en Sandra van der Woude was de tentoonstelling “Gezicht op Dordrecht” van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Langs de waterkant in Zwijndrecht waren frames geplaatst die het uitzicht markeerden van beroemde schilders.

Voorafgaand aan de workshop vertelde een rondleider van de Vrienden van het Beeldenpark meer over het park en enkele beelden. Na een toelichting van Cultuurstorm op het werk van oude meesters en de diverse schilderstechnieken gingen de deelnemers zelf aan de slag.

Schort voor, palet in de hand en de inspiratie de vrije loop. Vier deelnemers schilderden al eerder, voor de anderen was het een eerste kennismaking. En met verrassende resultaten. Deze resultaten waren vanaf 14 juli een week lang te zien in de Rob Sterkenzaal, Eemstein 1A in Zwijndrecht.

De workshop werd in september nogmaals georganiseerd, ditmaal voor bewoners van de Pruylen-borg in Zwijndrecht.

Van de Workshops werd een mooie film gemaakt. Zie het resultaat hieronder:

Zie ook:

Lees meer over:

eemstein zonnestein
Deel dit bericht met je vrienden!