Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zilveren promotie met een gouden rand voor Sofbalsters HSV Zwijndrecht

9 oktober 2014

ZWIJNDRECHT - Het vrouwenteam van HSV Zwijndrecht is, na het behalen van het kampioenschap in de 1e klasse, nu ook gepromoveerd naar de Silver Challenge League. De Softbalsters kregen gisteravond het verlossende woord vanuit het torentje van de KNBSB waar de Softbalbestuurders bijeen waren om de definitieve indeling van de Golden en Silver League vast te stellen.

Het NOC/NSF steekt geen geld meer in het softbal en daardoor heeft de KNBSB geen geld voor Talent Team Holland. Hierdoor neemt Talent team Holland niet in-competitie maar buiten-competitie deel aan de Golden League. Daardoor komen er in de Golden League 6 clubs + Talent Team Holland en niet 5 clubs + TTH uit. De geplande promotiedriekamp van 11 oktober, tegen Almere’90, waar het afgelopen weekend met 3-3 werd gelijk gespeeld en met 21-1 werd gewonnen, en Ban Topa Future Stars uit Amsterdam is daarmee van de baan. 

Coach Michael Zwitzer kan zijn geluk niet op:’ Het zal niemand verbazen dat we met z’n allen heel erg blij zijn dat we al onze doelen die we ons aan het begin van het seizoen hebben gesteld hebben bereikt. De staf, die bestaat uit Rob van der Linden, teammanager Cindy van der Linden en ikzelf zijn super trots op de speelsters dat ze er het hele seizoen voor zijn gegaan.  

Als ik terugkijk dan valt op dat we als kampioen dit seizoen 40 wedstrijden hebben gespeeld waarvan we 1 keer gelijk hebben gespeeld en slechts 6 nederlagen hebben geleden. Een resultaat waar we aan het begin van de competitie alleen maar van konden dromen’.

HSV Zwijndrecht eindigde met 11 punten voorsprong op de nummer 2, Almere’90. De trouwe toeschouwer die wekelijks langs de lijn heeft gezeten en ook meereisde naar alle uitwedstrijden heeft een strijdlustig team gezien.

De zeldzame nederlagen, die vaak in de eerste van de twee wedstrijden werden geleden, werden daarna onmiddellijk rechtgezet met een klinkende overwinning in de 2e wedstrijd. Woorden die door de trouwe volgers vaak zijn gebruikt zijn teamspirit, vechtlust, veerkracht, discipline en inzet.

Teammanager Cindy van der Linden kan zich helemaal vinden in deze complimenten en ‘schreeuwt’ het uit via de Social Media: It's official !!!! Volgend seizoen speelt dames 1 van H.S.V. Zwijndrecht in de Silver Challenge League......YEAHHHHH.

Uitgerekend de nummer 2 en, toen nog mogelijke, tegenstander in de driekamp, Almere’90, liep afgelopen weekend, in de allerlaatste wedstrijd, tegen de grootste nederlaag aan die HSV Zwijndrecht behaalde dit seizoen, 1-21 in maar 3 innings. Coach Rob van der Linden:’ We waren klaar om de  strijd aan te gaan met ze en met de Amsterdammers.

Opladen is voor dit team geen enkel probleem. Dat was zonder meer gelukt. Dat het nu niet doorgaat en dat we direct zijn gepromoveerd is eigenlijk, maar dat is makkelijk gezegd nu, niet meer dan normaal. De kampioen moet altijd promoveren vind ik. De kampioen is de beste en moet hogerop.

Dat zijn wij in dit geval. We gaan het seizoen evalueren maar er nu eerst lekker van genieten. A.s zaterdag 11 oktober hebben we nu een feestelijke bijeenkomst van het team met aanhang om het seizoen met een hapje en een drankje af te sluiten.

Ik moet toegeven dat ik daar liever naartoe ga dan naar een zenuwslopende driekamp waarbij een off-day, die we het hele seizoen nog niet hebben gehad, de droom in duigen had kunnen laten vallen. Daar moet je toch niet aan denken’.

 

De promotie betekent dat het aankomend seizoen de wedstrijden van de zondag naar de zaterdag gaan verhuizen. Omdat Michelle Bruijn terugkeert naar Caribe uit Groningen en de zeer ervaren Nancy van der Ham en Angela Verkerk hun carrière in de hoofdmacht hebben beëindigd, moeten Zwitzer en van der Linden op zoek naar versterking. Zwitzer:’ We zullen absoluut op zoek moeten naar andere speelsters en dus ook naar versterking. We willen een blijvende factor worden in Silver Challenge League en niet na één seizoen weer degraderen. 

Op 8 november a.s. zal op de MVP avond (Most Valuable Player) de beste slagvrouw en meest waardevolle speelster worden gekozen.

Deze keuze zal best lastig zijn want de speelsters vormden dit seizoen een goed collectief en speelden op hun eigen positie en eigen rol binnen het team een hoofdrol. Overigens worden op die avond ook alle andere team gehuldigd, want ook het 3e damesteam en de Aspiranten pakten de titel in de competitie. 

 

 

Foto Hieronder: Angela Verkerk (links) en Nancy van der Ham (rechts) namen na de met 21-1 gewonnen wedstrijd tegen Almere'90 afscheid van de hoofdmacht van HSV Zwijndrecht.

 

Deel dit bericht met je vrienden!