Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

De “Honingbeer” op ATOS Radio

6 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - De Zwijndrechtse schrijver en columnist Mohammed Benzakour heeft sinds ruim een jaar een serieuze hobby: hij houdt bijen. Imker Benzakour vertelt over zijn nieuwe bezigheden op ATOS Radio op de komende woensdagavonden in het programma “Informatos” tussen 19 en 20 uur. Het wordt een verhaal in drie delen, want over bijen is heel veel te vertellen. En Mohammed Benzakour kan dat als geen ander.

Vorig jaar ontving hij nog de E. du Perronprijs voor zijn boek “Yemma”, een aangrijpend portret van een zoon over zijn moeder, die door ziekte volledig zorgafhankelijk raakt.

Op één van de laatste als zomer aanvoelende dagen ging verslaggever Ronald Roël onlangs met Mohammed mee naar zijn bijenkasten even buiten Zwijndrecht, waar de inmiddels wat rustiger activiteiten van de duizenden bijen werden gadegeslagen.

Mohammed Benzakour is een verteller pur sang, dus je kunt uit zijn opgenomen uitleg over het zeer vernuftige leven en handelen van bijen veel te weten komen.

Ongelofelijk, hoe de bijen precies weten wat ze moeten doen. Helaas worden bijen bedreigd, niet allen door de natuur zelf maar ook door de mens, en dan vooral door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. En dan te bedenken dat er zonder bijen bijna geen menselijk leven op aarde mogelijk is.

Het is een uitermate boeiend verhaal geworden, te mooi om in te knippen, dat ATOS Radio gezien de lengte in drie delen uitzendt. Vanaf woensdag 8 oktober tussen 7 en 8 uur ’s avonds.

ATOS Radio is de lokale omroep voor Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.
Frequentie: 106.1 FM en 106.8 FM en op de kabel in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht op 105.9 FM, in Heerjansdam op 107.9 FM.

Lees meer over:

bijen atos imker
Deel dit bericht met je vrienden!