woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Softbalsters HSV Zwijndrecht landskampioen 1e klasse

30 september 2014

ZWIJNDRECHT -Het was druk afgelopen zondag aan de Winkelhaak op sportpark Bakenstein. Met 2 krakers tegen het Groningse Caribe op het programma kon het 1e softbalteam (DSB1) van Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht het kampioenschap binnenhalen. Net terug van de 2 inhaalwedstrijden op zaterdag, tegen hetzelfde Caribe, waarin eenmaal werd gewonnen en eenmaal werd verloren (5-6 en 9-6) was de opdracht voor het Zwijndrechtse vlaggenschip duidelijk. Eén van de twee wedstrijden winnen en de felbegeerde titel in de 1e klasse is binnen.

Michael Zwitzer was vooraf nog gereserveerd in zijn uitspraken:’ We gaan eerst deze titel binnenhalen en dan kijken we weer verder. We gaan niet rekenen maar ons eigen spel spelen en deze 2 potten binnenhalen’. Zwitzer doelt hierbij op het feit dat als het kampioenschap binnen is er feitelijk nog niets gewonnen is. Immers, na de titel wacht nog een loodzware 3 kamp op 11 oktober met de nummer laatst uit de hoofdklasse, Ban Topa Future Stars uit Amsterdam,  en degene die achter HSV Zwijndrecht 2e wordt. Als dat de reserves van Pioniers Amsterdam zijn, dan vervalt deze 3 kamp. De kans dat de Amsterdammers daadwerkelijk 2e worden is echter best reëel want a.s. weekend ontmoet Zwijndrecht Almere dat nu 2e staat. Bij tweemaal winst en tweemaal winst van Pioniers zijn de Amsterdammers 2e en is Zwijndrecht automatisch geplaatst voor de Silver Lique.

In de kolkende Softbalarena lukte het de Zwijndrechtse dames om de titel te pakken. Dat gebeurde direct in de 1e wedstrijd (10-5 winst). Met Denise Theulings, die de gehele wedstrijd gooide, op de heuvel werd het gat al direct in de 1e inning geslagen. Theulings, het hele seizoen al goed op dreef, gooide 5-0-4-2. Zwitzer:’ Ondanks dat we 2 hele snelle nullen hadden lieten we ons niet uit het veld slaan en scoren we 5 keer. Achtereenvolgens komen Michelle van Bodegom, Minke Blok, Claudia Kranendonk, Chantal Fehling en Dayenne Sluijter over de thuisplaat.

Dit op in totaal 3 honkslagen in die inning (Claudia Kranendonk, Chantal Fehling en Nadine van der Loos) en tevens 4x vier wijd van werpster Milou Brand die op zaterdag ook reeds ruim 120 ballen had moeten gooien voor Caribe. In inning twee gaat Caribe mede door de eerste 2x drie slag van Denise Theulings heel snel “three up-three down”.

De tweede Zwijndrechtse slagbeurt zorgt voor een nog riantere voorsprong.  Michelle van Bodegom opent deze inning met een line drive triple in het linksveld. Hierna volgen vier wijd voor Minke Blok en opzettelijk vier wijd voor hardhitter Claudia Kranendonk. Daarna is het Chantal Fehling die met een harde line drive Michelle van Bodegom binnen slaat (6-0). Als op deze zelfde honkslag de linksveldster van Caribe gruwelijk mistast scoren ook Minke Blok en Claudia Kranendonk respectievelijk het 7e en 8e punt.

Chantal Fehling belandt uiteindelijk op het derde honk en scoort de 9-0 op een sacrefice fly van Dayenne Sluijter in het linksveld. Met 4 runs eindigt deze inning op, de ‘kat in het bakkiestand’ (9-0).

Caribe spartelt nog een heel klein beetje tegen en komt nog twee runs dichterbij in de 3e en 4e inning In diezelfde inning scoort HSV Zwijndrecht zelf nog 1 run. Kyra van Genderen met een nul op het honken gekomen door een honkslag, scoort ons 10e punt als Michelle van Bodegom haar met haar tweede hit van deze wedstrijd naar binnen loodst. Stand 10-2.

Zwitzer, die het niet kon laten om met die stand af en toe een klein knipoogje te geven naar het massaal toegestroomde publiek genoot zichtbaar van het aanstaande succes. De coach wist ook dat het succes 3 nullen weg was. 

Nadat Denise Theulings onverschrokken haar werk deed en 2 tegenstanders met 3 slag de dug-out in liet verdwijnen was het midveldster Kyra van Genderen die met een routine vangbal het feestgedruis liet losbarsten.

De ontlading was enorm. De kurken knalden in het rond, speelsters vielen elkaar in de armen, het publiek trakteerde het team op een welverdiende langdurige staande ovatie.

De over het veld rollende, knuffelende, zoenende en feliciterende speelsters kregen  van de heer Zuidinga (lid KNBSB Bestuur Breedtesport) de beker overhandigd. Ook tegenstander Caribe had bloemen uit Groningen meegenomen.

Nog licht beneveld van de Champagne (6 flessen) bleek alle spanning van verdwenen en begon de 2e wedstrijd die in een 10-3 overwinning eindigde. Kelsey Huijzers, lid van jong Oranje had de Champagne gemeden omdat zij op de heuvel op moest klimmen. Haar vizier stond daardoor direct op scherp. Alleen in de 3e inning en in de 4e inning kreeg ze in totaal 3 punten tegen (1-1-5-3).

In inning 3 neemt Caribe een voorsprong van 0-1. Echter in gelijkmakend 3 scoren de Zwijndrechters  5 maal. Daniëlle Janssen, op de honken gekomen door een Groningse veldfout scoort op een honkslag van Michelle van Bodegom de 1-1.

De honkslag van Van Bodegom is op dat moment de derde honkslag van een totaal van 6 honkslagen op rij.

Angela Verkerk en Michelle Bruijn, die de eerste twee honkslagen in die 3e slagbeurt voor hun rekening nemen, scoren respectievelijk op de honkslag van Minke Blok en de twee honkslag van Claudia Kranendonk, de 2-1 en de 3-1.  

Ook Michelle van Bodegom (4-1) en Minke Blok (5-1) komen dan over de thuisplaat.

In slagbeurt 4 komt Caribe terug tot 5-3. In de vierde slagbeurt worden deze twee runs direct weer terug gehaald.

Nadine van der Loos, na een honkslag op het eerste honk gekomen, scoort de 6-3 op een foutieve aangooi van de tegenstander.

Angela Verkerk scoort punt 7, Daniëlle Janssen scoort punt 8, waarbij zij het slaan aan Nancy van der Ham had overgelaten. (re-entry voor insiders). In de 6e inning komt uiteindelijk de eindscore van 10-3 op het scorebord.

Na 26 promotiepoule wedstrijden, waarvan 12 in de gewone competitie tegen Storks, Orioles en Hoofddorp Pioniers en 13 wedstrijden (nu 14) in de promotiepoule halen we met 20 zeges en slechts 6 nederlagen meer dan verdiend het kampioenschap binnen.

Een kampioenschap dat ons helaas nog niets biedt.

Coaching en teammanager Cindy van der Linden, wiens functie een niet te onderschatten schakel is geweest in het succes van dit jaar, is vreselijk trots op de prestatie van de meidengroep:

Ik ben heel trots op het vertoonde spel, op de vooruitgang op velerlei punten, op de team-effort op de verrichte arbeid en het samenspel.

We gaan ons opmaken voor een driekamp tegen Ban Topa Future Stars uit Amsterdam (hoofdklasse nummer 7) en tegen de nummer twee uit de promotiepoule.

Deze tegenstander is nog niet bekend maar zal komend weekend duidelijk worden.

De wedstrijden om de promotieplaatsen in de Silver League van volgend seizoen zullen plaats vinden op zaterdag 11 oktober. Locatie nog onbekend’ aldus teammanager Van der Linden, die natuurlijk de beide coaches na afloop in de sloot naast het hoofdveld zag belanden, net als enkele van haar speelsters.

Het is in één woord GEWELDIG!!!!

 

Deel dit bericht met je vrienden!