Indrukwekkende start van de competitie van Groote Lindt, nog altijd 100% score

29 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Ook in de vierde wedstrijd van deze competitie wist Groote Lindt te winnen. Uit bij VVOR werd met 2-3 gewonnen.

Dat de Lindt de overwinning pakte daar zag het in de openingsfase zeker niet naar uit. Een fysiek sterk VVOR met een paar handige aanvallers opende sterk. Een behoorlijke lijst aan afwezigen zorgde dat er verschillende posities anders werden bezet en hier was Groote Lindt duidelijk even zoekende.

Gelukkig bleek in de loop van de eerste helft al dat er wel degelijk mogelijkheden lagen. Met name achter de verdediging van VVOR lag de ruimte. Ietwat tegen de verhouding in nam De Lindt een voorsprong. Het was Michael Slingerland die goed oog had voor de derde man Nicky de Zeeuw en deze rondde keurig af. Een snelle tweede goal werd afgekeurd. Daar waar de scheidsrechter aanvankelijk de grensrechter liet staan zag hij bij de bal breed(!) alsnog buitenspel.

Kort voor rsut zette VVOR weer aan en via een goede aanval en mooie afronding werd het 1-1. Met deze stand gingen we aan de thee.
In de tweede helft een beter Groote Lindt. De ploeg schiep zich behoorlijk wat kansen maar had uiteindelijk de hulp nodig van VVOR. Een misverstand in de verdediging werd genadeloos afgeschaft door Michael Slingerland die zijn goal vierde met de meegereisde jeugd van Groote Lindt. Michael Slingerland nam ook de 1-3 voor zijn rekening. Een score die al veel eerder bereikt had kunnen worden.  Indien er met scherp werd geschoten had de score flink hoger uit kunnen vallen.

Nu bracht een al dan niet terecht gegeven  strafschop (binnen of buiten de ‘16’ en was het nou wel of geen overtreding…) VVOR weer terug in de wedstrijd een paar minuten voor de tijd. Het nieuwe geloof zorgde nog voor diverse hachelijke momenten waarbij er zelfs ook nog een 1-op-1 kans gered werd door Raymond Klootwijk. Ook Groote Lindt had in de slotfase nog kunnen scoren maar het bleef uiteindelijk 2-3 in deze zware uitwedstrijd.

Met dit resultaat komt Groote Lindt op 12 uit 4! Groote Lindt staat daarmee op een 2e plaats achter SC Feyenoord wat een iets beter doelsaldo heeft. Ook NSVV heeft nog altijd een de volle buit uit vier wedstrijden.

Komende zaterdag wordt er veel publiek verwacht want de derby tegen het sterke ZBC 97 staat op het programma. Na de derby zal om 16:30 de oergezellige derde helft beginnen in de kantine van Groote Lindt met live muziek! Dat is nog niet alles want er zal ook gespeeld worden in de nieuwe Quick tenues en zal onze maatschappelijke partner Stichting Opkikker worden uitgenodigd. Wij hopen u daarom allemaal al vanaf 14:00 uur te mogen verwelkomen.