Handhalheren sv Conventus komen drie punten tekort op de nummer drie

29 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus zijn afgelopen weekend slecht drie doelpunten tekort gekomen om de nummer drie in het kampioenschap te verslaan. Het volledig verjongde team dat de veldwedstrijden ziet als training voor het zaalseizoen kon ondanks het verlies het veld met opgeheven hoofd verlaten.

Met Ventura als tegenstander wist Conventus vooraf dat het lastig zou worden. Het Zwijndrechtse herenteam bestaat vanaf het begin van het seizoen voor een belangrijk deel uit spelers jonger dan twintig jaar en staat onder leiding van coach Klaas Kauffeld, gecombineerd met trainers André de Waal en Corinne Smits.

Conventus werd in de openingsminuten direct op twee punten achterstand gespeeld, waarna de achterstand in de tweede helft constant tussen de twee en vijf doelpunten bleef schommelen. Het team begon echter steeds beter op elkaar ingespeeld te raken, terwijl de Zwijndrechtse spelers de nieuwe manier van verdedigen steeds beter onder de knie bleken te krijgen.

Na een 15 – 12 stand in de rust zou snel spelende Conventus in de tweede helft helemaal niet meer onderdoen voor de tegenstander. Alleen het maken van verkeerde keuzes en het missen van te veel kansen zou voorkomen dat Conventus het gat met de tegenstander kon dichten. Een uiteindelijke 25 – 22 nederlaag levert het in geel/zwart spelende team geen punten op, maar opnieuw toonde de jonge groep een sterke groei en kon tevreden zijn over de geleverde strijd.

De tweede teams konden afgelopen weekend wel twee punten bijschrijven bij het totaal. Het tweede herenteam won in Papendrecht met 22 – 16 van DES’72, terwijl Conventus Dames 2 Rowah met 3 – 12 versloeg. Het eerste damesteam kwam afgelopen weekend niet in actie.