Groote Lindt wint opnieuw en komt op 9 uit 3

24 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Ook in haar derde wedstrijd pakte Groote Lindt de drie punten. GSC/ODS werd met 4-0 verslagen. De ploeg uit Dordrecht, afgelopen seizoen nog tweede en  2x te sterk voor De Lindt had weinig in te brengen in deze wedstrijd en was het Groote Lindt die terecht de overwinning pakte.

In de eerste helft een aanvallend Groote Lindt en een op de counter loerend GSC/ODS. Een keer kwam de ploeg goed door over de rechterkant maar werd het schot gepakt door Raymond Klootwijk.  Daar waar aanvankelijk De Lindt niet tot hele grote kansen lukte dit steeds beter gedurende de eerste helft. Het was de sterke keeper van GSC/ODS  die zijn ploeg op de been hield. Zelfs een ietwat gemakkelijk gegeven strafschop wist hij te parareren. Vervolgens bleef hij ook tot 2x toe de baas in een 1 tegen 1 situatie. Dit betekende een brilstand in de rust.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld al ging Groote Lindt nog aanvallender voetballen. Niet zonder resultaat want uiteindelijk werd de ban gebroken door Tolga Tuncer. Een teruggekomen bal werd binnen geschoten en dat bracht Groote Lindt de dik verdiende voorsprong. Smet op de wedstrijd was de daaropvolgende opstoot die er uiteindelijk resulteerde in een rode kaart voor de verdediger van GSC/ODS en voor Tolga Tuncer.

De ruimte die echter ontstond met 10 tegen 10 werd het beste bepeeld door Groote Lindt. Het was Kevin de Deugd die een fraaie voorzet vanaf links mooi binnenwerkte van buiten de zestien. Niet veel later mocht ook Michael Slingerland zijn goal meepikken. Een hard schot in de verre hoek betekende dat de wedstrijd definitief was beslist.

Een nieuwe strafschop vlak voor tijd werd deze keer wel benut. Wouter Jansen benutte deze strafschop en bracht de einduitslag van 0-4 op het scorebord. Een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen al had De Lindt de uitslag zeker hoger kunnen laten uitvallen.
Volgende week een zware uitwedstrijd bij VVOR uit Rotterdam.

De bijgevoegde foto is gemaakt door Groote Lindt / Wilma van Strien.
Op de foto zien we Michael Slingerland aanleggen voor een doelpoging. Nummer 9 Tolga Tuncer kijkt toe.