Groote Lindt blijft medekoploper na nipte overwinning

15 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft ook haar 2e competitiewedstrijd in winst omgezet. FC Binnenmaas werd op een lekker druk bevolkt sportpark Bakestein met 1-0 verslagen.

De Lindt opende sterk. FC Binnenmaas werd naar achteren gedrukt en het spel speelde zich de eerste 20 minuten met name af op de helft van de gasten.  De verdediging van FC Binnenmaas had de handen vol aan de aanvallers van Groote Lindt. Een voorsprong van De Lindt was het logische gevolg. Het was Donovan Carolus die van dichtbij de 1-0 voorsprong op het scorebord liet verschijnen. Na deze sterke opening leek het alsof Groote Lindt wat gas terug nam. De wedstrijd kwam daardoor meer in evenwicht en er waren weinig kansen te noteren over en weer. Kort voor rust nog een moment van opwinding: een vervelende overtreding op Wesley de Snoo noodzaakte De Lindt tot een wissel.

De tweede helft moest Binnenmaas, getraind door oud-Groote Lindt trainer Leo Dekker, komen. Groote Lindt gaf echter geen krimp. Een solide verdediging gaf geen grote kansen weg in de tweede helft. Het was jammer dat de score niet verder opliep want dit behoorde zondermeer tot de mogelijkheden. Met de grote ruimten die ontstonden had Groote Lindt beter om moeten gaan om de wedstrijd definitief te beslissen. En hoewel De Lindt dus de tweede helft niet het niveau haalde van de eerste 20 minuten kwam de zege niet in gevaar. Na een forse blessuretijd was het eindsignaal reden tot vreugde wat uiteindelijk tot in de kleine uurtjes op het jubileumfeest is gevierd

Groote Lindt is in deze sterke 3e Klasse D één van de vier ploegen die nog de volle buit hebben. Komende zaterdag komt het Dordtse GSC/ODS op bezoek. Een tegenstander waar in de vorige jaargang twee keer fors van is verloren. Bent u benieuwd of De Lindt haar knappe positie kan handhaven kom dan naar sportpark Bakestein. De wedstrijd start om 14:30 uur.