woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Mevrouw Bukman uit Zwijndrecht gehuldigd als Zorgkampioen

12 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit ware Zorgkampioenen in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week huldigde Rivas mevrouw Bukman uit Zwijndrecht als Zorgkampioen.

Staat altijd klaar
Mevrouw Bukman werd als Zorgkampioen voorgedragen door de dames van het thuiszorgteam Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht. Ze vinden dat mevrouw gastvrij als ze is, goed voor hen zorgt en ondanks de situatie van haar man positief blijft en veel bijdraagt in de zorg voor hem.
 
Mevrouw Bukman: 'Ik vind het verrassend, leuk en bijzonder dat de meiden dit gedaan hebben. Dat verwacht je toch niet? Mijn man en ik zijn heel blij met Rivas. Toen mijn man uit het ziekenhuis thuis kwam en zo ziek en zwak was, waren de meiden er echt voor ons met professionele zorg, hulp en ondersteuning. Hierdoor kon ook ik het goed volhouden om er voor mijn man te zijn. Gaandeweg ging het steeds beter met mijn man, waardoor we het aantal zorgmomenten van vier keer per dag overdag, 's avonds en 's nachts heel geleidelijk en op ons eigen initiatief konden afbouwen naar één keer per dag. Het gaat redelijk goed met mijn man, ondanks dat hij niet meer beter zal worden. We kiezen ervoor om toch positief in het leven staan en leven met de dag; iedere dag is er weer één.'
 
Draag een Zorgkampioen voor
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat kunnen diegene nu voordragen als Zorgkampioen. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand deze titel verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener kan een ware Zorgkampioen zijn. Tot eind september zet Rivas iedere week een Zorgkampioen in ’t zonnetje.

Lees meer over:

rivas kampioen zorg
Deel dit bericht met je vrienden!