maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Softbalsters HSV Zwijndrecht in heroïsch gevecht langs concurrent

9 september 2014

ZWIJNDRECHT - De herstart van de Softbalcompetitie heeft voor de hoofdmacht van HSV Zwijndrecht een uitstekend resultaat opgeleverd In de dubbel tegen de naaste concurrent Almere’90 werd tweemaal gewonnen en de voorsprong op 7 punten gebracht, met twee wedstrijden minder (de wedstrijden tegen Caribe uit Groningen werden vorig weekend afgelast). Het werden twee zeer verschillende wedstrijden.

 

In de eerste wedstrijd, die uiteindelijk met 8-1 werd gewonnen gooide Nancy van der Ham een geweldige wedstrijd en bleek onbespeelbaar voor de Almeerse dames, die aan alle kanten werden gepasseerd en daarnaast grossierden in veldfouten. Door honkslagen van Michelle Bruijn, Angela Verkerk, een opofferingsslag van Michelle van Bodegom en een fantastische driehonkslag van Minke Blok, zorgden Angela Verkerk, Michelle Bruijn, Sanne Korpel en Kelsey Huijzers voor 4-0. Nadat in de 5e inning door de enige veldfout de Almeerders hun enige punt scoorden maakte het keurkorps van Zwitzer en van der Linden het karwei professioneel af.

Zwitzer:’ Je moet geen veldfouten maken tegen onze ploeg want dan zijn we echt medogenloos en straffen dat direct af, maar ook tijdens deze fouten moet je attent blijven om er het maximale uit te halen’. Zwitzer doelt hierbij op de 4e inning waarbij 3 veldfouten van de tegenstander er voor zorgden dat Dayenne Sluijter, Michelle Bruin en Angela Verkerk op de honken verschenen. Alle drie kwamen ze ook over de thuisplaat en zorgden voor de 8-1. 

 

Van der Linden:’ Deze overwinning ging relatief makkelijk. Daar schuilt altijd een gevaar in want in een dubbele conffontatie moet je er na een kwartier weer helemaal voor gaan’.De woorden van Van der Linden kregen een profetisch karakter want de tweede wedstrijd werd een hele andere. Het werd een wedstrijd waar alles in zat en de HSV Zwijndrecht Softbalsters toonden dat als de focus aanwezig is, er geen enkel team in deze competitie een schijn van kans maakt. De 12-8 winst in de 2e wedstrijd had op een punt een gelijkenis met de eerste wedstrijd.

Ook daar kwam namelijk de 8-1 op het scoreboard te staan, echter in het nadeel van de Zwijndrechters. Almere had alle schroom van zich afgegooid en bleek aanvallend best een balletje mee te kunnen slaan, gezien de 14 honkslagen. In de tweede inning was de achterstand al tot 1-6 opgelopen en werd de startende werper Denise Theulings vervangen door Chantal Fehling. Veel hielp dat in eerste instantie niet. In de 3e inning liep de achterstand zlefs op tot 1-8. Pas bij het ingaan van de 3e slagbeurt werden de Bakesteiners wakker.

Zwitzer:’ Het leek wel alsof we in een zomerslaapje waren gesukkeld door de eenvoudige overwinning eerder op de dag. Wat de ommekeer bracht is moeilijk te zeggen, maar opeens ging de knop om, veranderden de gezichten en richtten we ons weer op onze prooi. Tja, dan is er echt geen houden meer aan. Stukje bij beetje vraten we onze tegenstander met huid en haar op’.

 

 

De angst was duidelijk te zien aan de lichaamstaal van de tegenstander. Hier laat Michell van Bodegom duidelijk merken dat ze attent en aanwezig is. (foto boven)

 

Door prachtige honkslagen van Sanne Korpel, Kelsey Huijzers, Michelle van Bodegom en Minke Blok kwamen dezelfde speelsters ook over de thuisplaat en was de achterstand nog maar 5-8. Nadat Kelsey Huijzers en Sanne Korpel in de 4e inning voor een punt zorgden en het 7-8 werd liep de spanning aan Almeerse kant hoog op. De angst was terug te zien in de ogen van de tegenstander.

Chantal Fehling, die als een diesel op gang was gekomen, gesteund door haar veld vocht zich dus via 1-8 naar 7-8. Michael Zwitzer had nog meer verrassingen in zijn hoge hoed. Hij iiet Nancy van der Ham terugkeren op de heuvel. In de 6e inning kreeg het heroïsch gevecht de dramatiek die deze topper verdiende. Michelle van Bodegom en Minke Blok sloegen hun 4e honkslag van de wedstrijd waarbij van Bodegom 2 keer een 3 honkslag sloeg en aan Zwijndrechtse kant de beste slagvrouw bleek. 

De spanning verdween bij Michael Zwitzer van zijn gezicht na de geweldige rally waardoor zijn team weer helemaal in de wedstrijd kwam. Hier feliciteert hij Sanne Korpel met haar honkslag (foto rechts)

 

Nadat Daniëlle Jansen, Dayenne Sluijter naast Blok de honken hadden gevuld haalde Nadine van der Loos de trekker over. Met een ‘old-scool’ line drive sloeg ze de honken leeg en komt uiteindelijk zelf ook over de thuisplaat door een honkslag van Angela Verkerk. De nestor van het team, Angela Verkerk had overigens in de tweede wedstrijd de mooiste actie van de dag want zij ving een hoge bal pas nadat ze met haar handschoen en bovenlichaam op een hoog hek had gewurmd.                                                                                              

 

Toch is de ‘overhead’ vangbal van Dayenne Sluijter (foto links) ook het vermelden waard. Ver in het buitenveld, slechts een meter voordat de bal tegen het hek was gekomen, ving zij op spectaculaire manier deze bal. (foto links)

Na afloop van de wedstrijd was er nog meer goed nieuws te melden. Zwitzer:’ Door een kleine misstap van Hoofddorp Pioniers (1x winst en 1x gelijk) en een dubbele nederlaag van Caribe tegen Orioles hebben we in de stand hele goede zaken gedaan. De huidige voorsprong op de nummer twee, nog altijd Almere ’90 bedraagt nu 7 punten waarbij wij twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Het gat naar de nummer drie Amsterdam Pirates twee is nmiddels 8 punten en ook op hen hebben we nog twee wedstrijden te goed.

 

 

 

A.s zondag 14 september vervolgen we onze strijd om het kampioenschap in de promotiepoule met een thuisdubbel tegen “De Vliegende Hollander”, of te wel DVH uit Amstelveen. De heenwedstrijden in Amstelveen waren een prooi voor ons (2 – 8 en 4 – 16). Aanvang op Sportpark Bakestein zal zijn zoals gebruikelijk in de promotiepoule 12.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!