Handbaldames sv Conventus beginnen seizoen met nipte nederlaag

01 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (31 augustus 2014) – De handbaldames van sv Conventus zijn het nieuwe veldseizoen met een nipte nederlaag op DWS begonnen. Het Zwijndrechtse team bleef de hele wedstrijd dichtbij de tegenstander, maar kon op geen enkel moment een voorsprong nemen en verloor met drie punten verschil.

In DWS vond Conventus een team waar het al geruime tijd niet meer tegen had gespeeld, het was dan ook de vraag wat het team kon verwachten. Het eerste damesteam van Conventus is bovendien door de fusie met de A-jeugd van vorig jaar sterk verjongd, met José Narvaez die bij het team terugkeert als trainer/coach.

Conventus begon vrij matig aan de wedstrijd. Door slordig spel kreeg DWS de mogelijkheid om een 1 – 3 voorsprong te pakken. Lange tijd keken de Zwijndrechtse dames tegen een achterstand op, tot het team vlak voor rust langszij kwam met een 7 – 7 stand. Toch zou de tegenstander vlak voor rust nog één maal scoren, met een 7 – 8 ruststand als gevolg. In de tweede helft gaf Conventus DWS opnieuw goede tegenstand, maar het team had teveel moeite om tot scoren te komen. Op deze manier kon DWS weer een voorsprong van enkele punten pakken, welke tot het eindsignaal gehandhaafd zou blijven. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 15 – 18 nederlaag op het scorebord.

Het tweede damesteam kende een aanzienlijk betere start van het seizoen, het won van Atomium’61 ’61 met 8 - 5. Het tweede herenteam was minder fortuinlijk en moest de meerdere erkennen in de grote favoriet voor het kampioenschap HVOS.

Foto-credit: Patrick Straver / sv Conventus