donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Natuurspeeltuin en hangplek in de stations corridor

15 augustus 2014

ZWIJNDRECHT - Het stationsgebied in Zwijndrecht kent nog een aantal open plekken die al heel lang braak liggen. Rondom die terreinen  zijn al diverse plannen gemaakt  die nergens toe hebben geleid behalve het steeds braak liggen .

Een van die terreinen is het voormalig van Yperen terrein. Dit terrein is vernoemd na het garage bedrijf wat daar tot de jaren tachtig gevestigd was. Nadat dit bedrijf verdwenen was waren er diverse plannen die allemaal de titel hadden Stadstuin. Van alles was er verrees nooit  de kantoren of het wonen . De Koninkrijkszaal zat in de weg of de veiligheid of exploitatie gooide roet in het eten.

Wel waren er verzoeken om er parkeerplaatsen te maken voor de automobilist die naar het station ging maar dat ging niet. Wel parkeerde de NS er tijdelijk de fietsen van de treinreiziger terwijl er werkzaamheden rondom het station plaatsvonden.

Ondertussen was de gemeente gestart met de bevolking te vragen wat zij vonden dat er met de lege plekken zou moeten gebeuren. Dat past in het beleid maar ook wettelijk is dit van toepassing. Op diverse avonden werden er ideeën gepresenteerd door O.A. het Walburgcollege en de Margrietschool maar ook bewoners hadden zo eigen ideeën

Vooral ook wat ze niet wilden want op diverse momenten  liep men te hoop tegen ideeën voor voetbalvelden of hangplekken . Toch ging men met elkaar constructief aan de slag om ergens te komen. De gemeenteraad  werd ook gemengd in de discussie en dat leidde tot de werkzaamheden die nu plaatsvinden  bij de Margrietschool en het van Yperen terrein.

Veel ideeën zijn krijgen nu vorm.  De lege plekken worden nu getransformeerd.  Er heerst nog voldoende scepsis en ook zijn er nog voldoende klachten  rond hangjongeren en zwerffietsen en het is dus afwachten hoe de transformatie gaat werken maar het stationsgebied verandert van rotte kies naar een prettig verblijfgebied

Lees meer over:

natuurspeeltuin
Deel dit bericht met je vrienden!