maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Europese ligging van de stationsweg

12 augustus 2014

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht ligt centraal op het knooppunt van rivier, spoor en rijkswegen.  Wie regelmatig reist via spoor en rijksweg is gewend regelmatig vast te komen zitten vanwege congestie. Op het spoor is dat vaak de spoortunnel bij Barendrecht en op de rijksweg is dat de A 16 vaak richting Brabant.

De automobilist pakt dan vaak de alternatieve route door Zwijndrecht (en zeker hen die in Dordrecht moeten zijn) via de koninginneweg , stationsweg naar de stadsbrug.. Daarmee passeren zij de corridor van kantoren die nu allemaal vernieuwd zijn en worden.

Feitelijk is het een ideale locatie voor ondernemers omdat je alle kanten op kan en van alle modaliteiten voorzien bent.  Je kan zelfs naar de waterbus en zo via Dordrecht naar Rotterdam.

Toch merkt de automobilist dat de sluiproute  die via de stationsweg rijdt dat de kantoren zijn opgeknapt . Op het plein naast het station staat het Flexurance  gebouw niet meer leeg Talamini opent binnenkort maar ook aan de andere zijde is het zichtbaar dat kantoren zijn opgeknapt.

Het hele gebied is in beweging behalve rond vijf uur als de brug open gaat en de gekozen sluiproute de automobilist in de file de tijd biedt naar de kantoormogelijkheden te bestuderen. Men kan natuurlijk ook afslaan naar de ABN om even te pinnen in het achterste kantoorpand waar ook Stratt + zit.

Ook dit laatste pand zit in de opknapfase en is daarmee ideaal geschikt voor ondernemers vanwege de flexibele opties. Voor ondernemers is het praktisch voor de medewerkers die met openbaar vervoer komen of uit de regio. De goede bus en trein verbinding biedt mogelijkheden maar ook de ligging en de snelle mogelijkheden naar A 16 en A 15 maken dat je vlot op pad kan naar alle Euregio s

Wie niet ver wil reizen en dichtbij wil wonen zijn er dan ook nog tal van opties als wonen aan het water maar uiteraard ook de Vinex locatie Volgerlanden die op een steenworp afstand ligt. En sporten dat kan heel simpel aan de andere zijde van het station dus ook personeel kan Fit for Free aan de slag, broodjes halen bij de Pimpernel of Subway. Ondernemers die personeel zoeken kunnen zo terecht bij Werktalent  en dat allemaal op loopafstand binnen hetzelfde gebied.

Zwijndrecht heeft daar dus meer te bieden  voor ondernemers en voor ondernemers met vragen heeft de gemeente Zwijndrecht ook een Ondernemersloket of is de OVZ aan de stationsweg als Liason te vinden.

Lees meer over:

Stationsweg
Deel dit bericht met je vrienden!